Schoop bij Baltimore Orioles terug op het veld

Hij moest er één jaar en negen maanden op wachten, maar gisteren kwam voor Sharlon Schoop eindelijk de langverwachte rentree. De Nederlandse international kwam door blessureleed sinds juni 2012 al niet meer in actie. Afgelopen najaar kreeg hij als free-agent een nieuwe kans bij Baltimore Orioles, de club waar zijn jongere broer Jonathan twee maanden eerder zijn debuut had gemaakt in de Major League.

Bij Baltimore Orioles werden de twee broers in november herenigd. Gisteren kwamen beide spelers tegelijk in actie voor de club uit Baltimore, maar deden ze dat nog niet in dezelfde wedstrijd. Jonathan Schoop speelde in de middag met een deel van het team in het eigen Ed Smith Stadium een thuiswedstrijd tegen Boston Red Sox, terwijl Sharlon Schoop ’s avonds met het andere deel van het team op bezoek ging bij de club uit Boston.

Eerder op de dag was Schoop één van de vijf spelers geworden, die door Baltimore Orioles aan de hoofdmacht waren toegevoegd. In het JetBlue Park kon de 26-jarige honkballer van Curaçao diezelfde dag nog zijn debuut maken voor Baltimore Orioles. Het was de eerste officiële profwedstrijd van Schoop sinds 19 juni 2012, toen hij nog uitkwam voor Northwest Arkansas Naturals, het Double A-team van Kansas City Royals. Blessureleed hield de Curaçaose honkballer hierna maandenlang aan de kant.

Pinch-runner

In de avondwedstrijd tegen Boston Red Sox kwam Schoop in de zevende inning als pinch-runner in de wedstrijd voor catcher Steve Clevenger. Hij kon uiteindelijk twee honken opschuiven en scoren toen aangewezen slagman Johnny Monell met volle honken werd geraakt door een pitch. Schoop bleef hierna in de wedstrijd als tweede honkman. In de achtste inning sneuvelde Schoop door een vangbal. In de negende inning sloeg Schoop een grondbal om de slagbeurt te beëindigen.

Uieindelijk won Baltimore Orioles de wedstrijd met 2-13. Bij Boston Red Sox startte Xander Bogaerts dit duel als korte stop. Hij werd na onder meer twee strikeouts in de achtste inning vervangen. Eerder op de dag had het andere team van Baltimore ook al van dezelfde club gewonnen. In Sarasota werd het in de middag 7-3. In het Ed Smith Stadium bezette de telg uit de Schoop-familie voor het andere team van Baltimore Orioles ook het tweede honk. Jonathan Schoop scoorde eveneens eenmaal. Na zijn honkslag in de zesde inning werd hij binnengeslagen door een driehonkslag van Christian Walker. Het bleef de enige honkslag van Jonathan Schoop dit duel in drie slagbeurten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page