Pitcher Leon Boyd beëindigt interlandloopbaan

Leon Boyd stelt zich niet meer beschikbaar voor het Nederlands team. De Canadese pitcher heeft zijn afscheid vandaag bekendgemaakt. Boyd kwam in totaal acht jaar uit voor Oranje, waarmee hij onder meer wereldkampioen werd in 2011, een prestatie waarvoor hij werd geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

De dertigjarige Boyd maakte in 2006 zijn debuut voor het Nederlands team. De pitcher met Canadese vader en Nederlandse moeder werd opgepikt bij het Belgische Hoboken Pioniers. In 2007 volgde ook zijn debuut voor DOOR Neptunus in de Nederlandse hoofdklasse. Voor dit team gooide hij op 12 juni 2008 een no-hitter in de wedstrijd tegen L&D Amsterdam. Boyd werd in 2010 uitgeroepen tot beste pitcher in de hoofdklasse.

Boyd maakte zijn debuut voor het Nederlands team in de aanloop naar de Intercontinental Cup van 2006. Sindsdien nam hij met Oranje deel aan onder meer drie wereldkampioenschappen, twee Europese kampioenschappen en was hij tweemaal van de partij tijdens de World Baseball Classic. Ook kwam hij uit voor het Nederlands team tijdens het laatste Olympisch honkbaltoernooi in 2008, nam hij driemaal deel aan een Haarlemse Honkbalweek en tweemaal aan het World Port Tournament. Tijdens het WPT van 2007 werd Boyd uitgeroepen tot beste pitcher.

Zijn prestaties voor Oranje tijdens de World Baseball Classic van 2009 leverden hem een profcontract op bij Toronto Blue Jays, waar hij één seizoen gooide voor het Double A-team New Hampshire Fisher Cats. De in Canada geboren en opgegroeide Boyd kwam afgelopen seizoen nog voor Corendon Kinheim uit in de Nederlandse competitie.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page