Rentree Randolph Oduber bij Washington Nationals

Randolph Oduber heeft gisteren zijn rentree gemaakt bij de hoofdmacht van Washington Nationals. Dat gebeurde in de met 5-7 verloren thuiswedstrijd tegen New York Mets. Eerder op de dag werd de Nederlandse international door zijn club opgeroepen voor de oefenwedstrijd in het Space Coast Stadium in Florida.

Oduber kwam gisteren voor in de achtste inning voor Washington Nationals als linksvelder in de wedstrijd. De Arubaanse buitenvelder werd daarmee de vervanger van Bryce Harper. Een inning later sneuvelde Oduber door een grondbal naar pitcher Jacob deGrom, die uiteindelijk winnend werper werd.

Voor Oduber was het de tweede maal dat hij een uitnodiging had ontvangen voor Spring Training met de hoofdmacht van Washington Nationals. Eerder speelde hij al eens vier wedstrijden in 2012. Hij kwam in die wedstrijden eveneens niet tot een honkslag.

Elfde honkballer

Oduber is daarmee de elfde honkballer uit Aruba en Curaçao geworden, die voor Spring Training is opgeroepen. Op Shawn Zarraga, die eenmaal als back-up catcher aan de selectie van Milwaukee Brewers werd toegevoegd, na kwam iedereen in actie tijdens een wedstrijd in de Cactus en Grapefruit League.

Sharlon Schoop (Baltimore Orioles) en Hainley Statia (Milwaukee Brewers) werden evenals Oduber tot dusver nog maar voor één wedstrijd overgeheveld uit het Minor League-camp.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page