Gregorius voor Opening Series terug naar Australië

Didi Gregorius keert terug naar de plek waar hij zijn eerste successen als profhonkballer heeft geboekt. Met Arizona Diamondbacks verblijft de Nederlandse international de komende dagen in Australië voor de Opening Series van Major League Baseball. Daar treft hij in twee wedstrijden Los Angeles Dodgers met Kenley Jansen.

Gregorius kwam in 2010/2011 uit voor Canberra Cavalry, nadat hij door zijn toenmalige werkgever Cincinnati Reds was gestald in de door Major League Baseball geadopteerde profcompetitie van Australië. Met Canberra Cavalry werd Gregorius zesde in de professionele Australian Baseball League. Aanvallend kwam de Nederlandse international in dat seizoen niet verder dan .189, maar verdedigend gooide Gregorius hoge ogen.

Na afloop van het seizoen ontving de in Amsterdam geboren honkballer de Golden Glove voor beste verdedigende speler. Drie jaar later keert de 24-jarige Gregorius terug naar het land waar hij zo succesvol was. Dat gebeurt echter kort nadat manager Kirk Gibson heeft laten doorschemeren een voorkeur te hebben voor de 22-jarige Chris Owings als korte stop. De kans dat Gregorius voor de start van het seizoen met een ander team wordt geruild, lijkt daarmee steeds groter. Inmiddels is de honkballer van Curaçao al in verband gebracht met New York Yankees, Detroit Tigers en New York Mets.

Sydney Cricket Ground

Afgelopen avond zijn de selecties van Arziona Diamondbacks en Los Angeles Dodgers met twee aparte chartervluchten vanaf het vliegveld in Phoenix vertrokken voor de zestien uur durende reis naar Australië. Op dinsdagochtend (lokale tijd) komen de spelers aan in Sydney.

De twee teams uit de National League West werken in Australië twee dagen met trainingen af en spelen oefenwedstrijden tegen het nationale Australische team op donderdag (Los Angeles Dodgers) en vrijdag (Arizona Diamondbacks). Er wordt gespeeld in het speciaal voor deze gelegenheid in achttien dagen omgebouwde Sydney Cricket Ground.
De Australische selectie van manager Jon Deeble bestaat uit drie hoofdklassespelers. Dit zijn de voormalig DOOR Neptunus-spelers Brendan Wise (Perth Heat) en Craig Anderson (Syndey Blue Sox) en Todd van Steensel (Syndey Blue Sox), die in 2012 speelde voor Corendon Kinheim.

Opening Series 2014

Arziona Diamondbacks en Los Angeles Dodgers spelen hierna op zaterdag en zondag de Opening Series 2014 van het nieuwe Major League-seizoen. De twee wedstrijden uit deze series worden gespeeld voor een, naar verwachting, met 38.500 toegschouwers uitverkocht stadion. Het is voor het eerst sinds 1914 dat op deze plek een Amerikaans team uit de Major League speelt. Op 3 januari 1914 won Chicago White Sox in het cricketstadion met 5-4 een oefenwedstrijd van New York Giants. Toen trok de wedstrijd 10.000 toeschouwers.

Tijdens de Opening Series komt een tweede Nederlandse international in actie. Met Los Angeles Dodgers reist closer Kenley Jansen momenteel mee naar Australië. De Curaçaose pitcher heeft in zijn eerste zeven wedstrijden (zeven innings) van Spring Training nog geen punt toe hoeven staan.
Voor Jansen is het niet zijn eerste buitenlandse trip met Los Angeles Dodgers. In maart 2010 nam hij met zijn profclub al deel aan een oefentrip in Taiwan.

Selecties

Jansen maakt deel uit van een dertigkoppige selectie, die afreist naar Australië. Manager Don Mattingly heeft veertien pitchers, drie catchers, acht binnenvelders en vijf buitenvelders geselecteerd. Daarvan zijn zes non-roster invitees. Manager Gibson reist met een selectie van 31 spelers af naar Australië: zestien pitchers, drie catchers, zeven binnenvelders en vijf buitenvelders. Uit deze selecties worden de 25 man rosters bepaald voor de eerste wedstrijd uit de reguliere competitie.

Het is voor het eerst dat het seizoen van Major League Baseball wordt geopend in Australië. Eerder werd het seizoen al geopend in Monterrey, Mexico (1999), San Juan, Puerto Rico (2001) en Tokyo, Japan (2000, 2004, 2008 en 2012).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page