Profhonkballers Ricardo en Guzman ontslagen

De honkballers Dashenko Ricardo en Aldrich Guzman zijn enkele weken voor de start van de Amerikaanse profcompetities door hun club ontslagen. Ricardo stond onder contract bij Los Angeles Dodgers. Guzman speelde vorig seizoen nog voor Cincinnati Reds.

Catcher Dashenko Ricardo, die met het Nederlands honkbalteam deelnam aan de World Baseball Classic, kende vorig jaar een bijzonder seizoen waarin hij deel uitmaakte van maar liefst vier verschillende teams uit de organisatie van Los Angeles Dodgers. Uiteindelijk speelde hij met drie van deze teams wedstrijden.

Ricardo begon Chattanooga Lookouts, het Double A-team. Via het Single A-team Great Lakes Loons en het Rookie League-team Ogden Raptors werd hij hierna in juni overgeheveld naar het Triple A-team van Los Angeles Dodgers. Het was voor het eerst dat Ricardo in de hoogste klasse van de Minor League uitkwam.

Experiment

Uiteindelijk speelde Ricardo vorig jaar 37 wedstrijden, waarin hij tot 21 honkslagen (.196) en elf gescoorde punten kwam. Ricardo kwam zes seizoenen uit als profhonkballer. Hij speelde eerder ook al in de organisaties van Baltimore Orioles en San Francisco Giants. Die laatste club probeerde Ricardo om te scholen tot pitcher. Dat experiment mislukte echter.

Op 10 november van het vorige jaar verlengde Los Angeles Dodgers aanvankelijk nog het Minor League-contract met de 24-jarige Ricardo. Die verbintenis is nu vier maanden later alsnog ontbonden.

AZL Reds

Ook voor Aldrich Guzman kwam een einde aan zijn profcarrière. De honkballer uit Vlaardingen zou aan zijn derde profseizoen beginnen bij Cincinnati Reds. Zowel in 2012 (.100) als 2013 (.227) bleven de aanvallende prestaties van Guzman achter. In deze twee seizoenen speelde hij 29 wedstrijden, voornamelijk als eerste honkman. In 2013 sloeg Guzman drie homeruns.

Guzman speelde zowel in 2012 als 2013 voor AZL Reds in de Rookie Arizona League. Bij dit team speelde hij samen met de Curaçaose pitcher Ibrahin Redan. Redan werd aan het einde van het afgelopen seizoen al ontslagen en traint inmiddels alweer met de hoofdklasseselectie van AdoLakers mee.

Satellietteam

Ook voor Raysheron Michel en Mitchell Martes is hun profavontuur ten einde gekomen. Michel werd aan de kant gezet door Seattle Mariners, de proforganisatie die hem deze winter nog stalde bij het satellietteam in de Liga De Beisbol De Desarrollo, de op één na hoogste wintercompetitie van Venezuela. De Curaçoase Michel speelde afgelopen seizoen in zijn vierde jaar als profhonkballer als buitenvelder voor AZL Mariners en Pulaski Mariners in de Rookie League.

Voor Mitchell Martes kwam na twee seizoenen in de Dominicaanse zomercompetitie een einde aan zijn verblijf bij Oakland Athletics. De pas negentienjarige in Roermond geboren eerste honkman kwam afgelopen seizoen tot een slaggemiddelde van .157 in 55 wedstrijden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page