Leden AdoLakers kiezen voor behoud topsport

Met 136 stemmen voor en 111 stemmen tegen hebben de leden van AdoLakers zich gisteravond tijdens een extra Algemene Ledenvergadering uitgesproken voor behoud van topsport bij de Haagse vereniging. Na dit besluit is het bestuur afgetreden.

Enige weken geleden maakte het bestuur van AdoLakers het Stichtingsbestuur kenbaar een besluit te hebben genomen om te stoppen met tophonkbal. Het zittende bestuur was van mening dat de financiële situatie tophonkbal bij AdoLakers dit niet langer toeliet. Dit ‘voornemen om te stoppen’ dat voorgelegd zou moeten gaan worden aan de Algemene Ledenvergadering was tegen het zere been van de Stichting Topsport. Alle voorafgaande investeringen in de vernieuwing van de spelersgroep en het kloppend krijgen van de begroting leken te zijn verdampt. Uiteindelijk kreeg gisteravond het Stichtingsbestuur van de leden het gelijk.

Tijdens een extra ingelaste Algemene Ledenvergadering wist de stichting gisteravond het merendeel van de stemmen te krijgen. Hierdoor kan AdoLakers vooralsnog komende maand gewoon aan het nieuwe seizoen in de hoofdklasse beginnen.

Serieuze plek

Die uitkomst heeft er wel toe geleid dat het zittende bestuur is afgetreden. Tijdens de reguliere Algemene Ledenvergadering, die al gepland stond voor over enkele dagen, zullen de leden nu een nieuw bestuur moeten kiezen. Daarvoor is nu de Stichting Topsport aan zet. “Honkbal Regio Haaglanden  gaat weer, stap voor stap, een serieuze plek innemen binnen de honkbalwereld”, liet interim-manager Hugo Wapperom gisteravond na afloop van de Algemene Ledenvergadering weten.

“Er is nu een nieuwe situatie die van ons veel aandacht vraagt. Veel moet immers worden opgelost als een bestuur opstapt en het nieuwe bestuur de taken gaat overnemen. Maar de nieuwe situatie creëert voor het Stichtingsbestuur ook de ruimte – die in de Algemene Ledenvergadering door de gekozen procedure beperkt aanwezig was – om het volledige verhaal te vertellen. In alle rust kunnen we nu tijdens de komende Ledenvergadering met de leden in gesprek gaan over wat in de afgelopen maanden tot stand is gebracht en op welke wijze dat is gebeurd. Een gesprek dat vooral zal gaan over het grote belang van een krachtig samenwerkend breedtesportbestuur en topsportbestuur.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page