Van Mil met Rakuten Eagles goed van start

In de aanloop naar de start van de Nippon Professional Baseball heeft pitcher Loek van Mil zijn eerste drie officiële oefenwedstrijden gespeeld. De Nederlandse honkballer, met een Ikusei contract op zak, kwam daarin voor Tohoku Rakuten Golden Eagles tot drie strikeouts in evenzoveel innings.

Tohoku Rakuten Golden Eagles is het oefenseizoen goed van start gegaan. Van de eerste dertien wedstrijden werden er slechts twee verloren. Daarmee leidt de Japanse landskampioen het klassement. Van Mil gooide in drie winstpartijen. Hij opende zijn oefencampagne zaterdag 8 maart met een wedstrijd tegen Chunichi Dragons. In de achtste inning van dat duel schakelde de Nederlandse pitcher twee van de drie tegenstanders die hij tegenover zich kreeg met drie slag uit. De eerste nul had hij ook al gemaakt na een grondbal van Anderson Hernandez.

In zijn tweede optreden was Van Mil closer in de wedstrijd tegen Orix Buffaloes. In het Kyocera Dome moest Van Mil vier honkslagen en twee punten incasseren. Orix Buffaloes verkleinde daarmee de achterstand tot 5-8, maar wist de wedstrijd niet meer te kantelen.

Wladimir Balentien

De derde wedstrijd van Van Mil bracht alle Nederlandse internationals in het veld. Zaterdag trad zijn Rakuten Eagles aan tegen Yakult Swallows. Wladimir Balentien opende de aanval voor Yakult Swallows in de eerste inning met een solohomerun, maar kreeg in zijn twee andere slagbeurten drie slag. Het was de eerste homerun in het gerenoveerde Shizuoka Kusanagi Baseball Stadium. Naar alle waarschijnlijkheid zal zijn homerunbal nu een vaste plek krijgen binnen het stadion.

Bij Rakuten Eagles sloeg Jones in de vijfde inning een tweehonkslag. Uiteindelijk had hij geen aandeel in de productie van zijn ploeg, die met 12-6 won. Van Mil gooide in het Kusanagi Stadium de achtste inning. Hij kreeg drie tegenstanders tegenover zich en schakelde Naomichi Nishiura uit met drie slag. De twee andere nullen werden grondballen naar de korte stop.

Voorkeur

Van Mil krijgt nog tot het einde van deze maand de kans om zich te bewijzen voor manager Senichi Hoshino en een nieuw contract te verdienen bij Tohoku Rakuten Golden Eagles. Eén van de vier plekken voor buitenlandse spelers bij de Japanse landskampioen gaat in ieder geval naar Andruw Jones. Niettemin wist de Curaçaose honkballer aanvallend nog nauwelijks te imponeren. Na het eerste deel van de oefenwedstrijden staat Jones op een slaggemiddelde van .206.

Balentien deed het een stuk beter bij Yakult Swallows, dat ook in deze oefenreeks onderaan in het klassement staat. Balentien sloeg al drie homeruns en staat vooralsnog op een slaggemiddelde van .375.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page