Debuut Nick Urbanus bij hoofdmacht Texas Rangers

Nick Urbanus heeft gisteren zijn debuut gemaakt voor Texas Rangers. Hij deed dat in de met 7-6 gewonnen oefenwedstrijd tegen  Chicago Cubs. In zijn eerste en enige slagbeurt kwam de Nederlandse international direct tot een honkslag. In dit duel kwam ook Jurickson Profar voor de club uit Texas in actie.

Urbanus, die vorig seizoen te kampen had met twee zware blessures, is onlangs begonnen aan zijn vierde seizoen als profhonkballer in de Verenigde Staten. Gisteren ontving Urbanus, die momenteel in het Minor League-camp van Texas Rangers verblijft, de mededeling dat hij zich bij de selectie van manager Ron Washington kon melden voor de split squad wedstrijd uit de Cactus League tegen Chicago Cubs. Nog niet eerder nam Urbanus tijdens een Spring Training deel aan een wedstrijd met de hoofdmacht.

In het met ruim 6800 toeschouwers gevulde Surprise Stadium kreeg Urbanus in de achtste inning het verlossende teken. Hij mocht de wedstrijd in voor eerste honkman Prince Fielder en kon plaatsnemen op het derde honk. De Curaçaose honkballer Jurickson Profar stond de hele wedstrijd op de positie van tweede honk.

In de negende inning liet Urbanus defensief van zich spreken door een line-drive van Ryan Kalish  te vangen. Een slagbeurt later kwam hij bij een tussenstand van 6-6 ook voor het eerst aan slag. Met één man uit en een honkloper na vier wijd op het eerste honk weerstond Urbanus de druk en sloeg hij de bal via de handschoen van korte stop Jeudy Valdez naar linksvelder Josh Vitters voor een honkslag. Hij bracht daarmee de honkloper wel op het derde honk, maar het leverde nog niet het winnende punt op. Die volgde pas in de tiende inning.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page