Tweede homerun in Spring Training voor Bernadina

Roger Bernadina heeft zijn tweede homerun tijdens Spring Training geslagen. Gisteravond joeg hij in de wedstrijd tegen Kansas City Royals de bal in de derde inning voor een solohomerun over de hekken. Hij bracht daarmee zijn slaggemiddelde op een indrukwekkende .419.

De uit Den Haag afkomstige Bernadina lijkt zijn draai te hebben gevonden bij Cincinnati Reds. Ma een ongelukkig seizoen bij Washington Nationals en Philadelphia Phillies vond de 29-jarige honkballer onderdak bij de club uit Cincinnati. Hier kreeg hij een Minor League-contract met uitnodiging voor Spring Training.

Inmiddels lijkt alles erop te wijzen dat Bernadina zich eigenhadig de hoofdmacht in aan het slaan is. Met zijn indrukwekkende statistieken kan debuterend manager Bryan Price nauwelijks meer om de Nederlandse international heen.

Batters eye

Inmiddels speelde Bernadina afgelopen twee maanden achttien wedstrijden in de Cactus League en sloeg hij een honkslag in elf van zijn zeventien wedstrijden. In totaal kwam Bernadina tot dertien hits (.419) met elf punten en zes binnengeslagen punten. Daar voegde hij vanavond in de thuiswedstrijd tegen Kansas City Royals als aangewezen slagman een homerun aan toe, de tweede in een week tijd.

Bij een 0-3 voorsprong joeg Bernadina in de derde inning een pitch van veteraan James Shields voor een solohomerun over de omheining van het Goodyear Ballpark tegen het batters eye achter het midveld. In de zevende inning was Bernadina opnieuw succesvol. Hoewel hij op zijn grondbal nu zelf sneuvelde, stelde hij daarmee wel Jason Bourgeois in staat om de 6-3 te scoren. Bernadina is hard op weg naar zijn beste Spring Trainig ooit. In ieder geval kwam de Nederlandse international de afgelopen zeven jaar in het voorseizoen in de Grapefruit League nooit hoger dan een slaggemiddelde van .288.

Breuk

Uiteindelijk won Cincinnati Reds de wedstrijd tegen Kansas City Royals gisteravond met 9-3. De ontmoeting tussen de twee teams was de derde tijdens deze Cactus League. De eerste twee werden in Surprise door Kansas City Royals gewonnen (9-5 en 6-3). De laatste wedstrijd moest afgelopen woensdag in de zesde inning worden stilgelegd nadat de Cubaanse pitcher Aroldis Chapman een harde linedrive van Royals-speler Salvador Perez in zijn gezicht kreeg.

Hij liep hierbij een breuk bij zijn linkeroog en een lichte hersenschudding op. Donderdagavond is Chapman direct geopereerd en is een metalen plaatje bij zijn linkeroog ingezet. De klap heeft geen gevolgen gehad voor zijn zicht. Het is de verwachting dat de pitcher van Cincinnati over tien tot veertien dagen week kan beginnen met gooien. Zijn rentree in een wedstrijd laat nog vier tot zes weken op zich wachten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page