Eerste prijs voor Mr.Cocker HCAW

Mr.Cocker HCAW heeft zijn eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. De Bussumse ploeg, die het traditioneel goed doet tijdens oefentoernooien, was dit weekeinde de sterkste tijdens de Rob Noorlander Bokaal. In Dordrecht waren, behalve gastheer Mampaey The Hawks, ook AdoLakers en Brasschaat Braves van de partij.

Vorig jaar moest de strijd om de Rob Noorlander Bokaal door het slechte weer worden afgelast. Daarmee kreeg Mampaey The Hawks niet de kans om zijn titel te verdedigen. Die titel werd in 2012, toen nog als Overgangsklasser, gewonnen ten koste van hoofdklasseclubs ADO en Sparta/Feyenoord en de Belgische kampioen Hoboken Pioneers.

Een tweede titel op rij bleef ook vandaag buiten bereik. De thuisploeg moest genoegen nemen met een derde plaats en bleef zo alleen het Haagse AdoLakers voor. De finale werd een strijd tussen Mr.Cocker HCAW en het Belgische Brasschaat Braves. HCAW won het duel uiteindelijk met 8-1.

MJFP Jan van de Vegte Memorial Toernooi

Volgende week vindt in Nijmegen het volgende oefentoernooi plaats, namelijk de MJFP Jan van de Vegte Memorial Toernooi. Ook hier is het Bussumse HCAW één van de deelnemers. Vaessen Pioniers is de tweede hoofdklasser op dit toernooi. Gastheer De Hazenkamp en het Belgische Borgerhout Squirrels zijn op het Sportpark Staddijk Noord de overige deelnemers. Daarmee is het deelnemersveld gelijk aan vorig jaar. Pioniers is in Nijmegen titelverdediger. De honkballers uit Hoofddorp wonnen zowel de editie in 2012 als 2013.

Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 april nemen de hoofdklasseclubs Mr.Cocker HCAW, Corendon Kinheim, L&D Amsterdam Pirates en Vaessen Pioniers in Bussum deel aan het sterkbezette I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi plaats. Hier verdedigt HCAW zijn titel. De gastheer won de titel in de Bussumse Vallei al zevenmaal.

Hudson John Toernooi

AdoLakers en Mampaey The Hawks nemen in Den Haag deel aan twee toernooien. In het weekeinde van 28 tot en met 30 maart zijn zij eerst, samen met UVV en Overgangsklasser DSS, aanwezig tijdens het Hudson John Toernooi. Een week later treffen de twee teams elkaar eveneens tijdens het Leen Volkerijk Toernooi. Het deelnemersveld van het Hudson John Toernooi is vrijwel gelijk aan vorig jaar. Alleen titelverdediger DOOR Neptunus is afwezig. De Rotterdamse landskampioen is vervangen door Overgangsklasser DSS.

Het nieuwe hoofdklasseseizoen gaat officieel op donderdag 17 april van start. Alle hoofdklasseteams komen op deze dag voor de eerste keer in actie. Landskampioen DOOR Neptunus opent het seizoen met een drieluik tegen het Haagse AdoLakers.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page