Einde profcarrière voor pitcher Ronnenbergh

Scott Ronnenbergh is voor de start van het nieuwe seizoen door zijn werkgever Seattle Mariners ontslagen. De 22-jarige pitcher uit Zaandijk speelde in vier seizoenen 66 wedstrijden in de Rookie League voor de Amerikaanse proforganisatie uit Seattle.

Ronnenbergh tekende in 2010 op achttienjarige leeftijd een profcontract. De afgelopen vier seizoenen kwam hij uit in de Minor League voor Seattle Mariners. De eerste drie seizoenen in de Arizona Rookie League. Vorig jaar promoveerde hij naar het Rookie League-team Pulaski Mariners.

Voor dit team speelde Ronnenbergh vijftien wedstrijden, waarin hij in 27 1/3 inning een verdiende puntengemiddelde verzamelde van 4.61. Met Pulaski Mariners won Ronnebergh uiteindelijk de titel in de Appalachian Rookie League. In het historische Calfee Park werd Greeneville Astros verslagen.

Holland Series

Na afloop van de gewonnen finale keerde Ronnenbergh terug naar Nederland waar hij zich voor de Holland Series voegde bij de hoofdklasseploeg Vaessen Pioniers. In de verloren Holland Series tegen DOOR Neptunus gooide Ronnenbergh 2 1/3 innings in twee wedstrijden, waarin hij twee punten moest toestaan (3.86).

Nu de honkballer uit Zaandijk is ontslagen door Seattle Mariners, start hij het nieuwe seizoen voor de Hoofddorpse club. Eerder speelde Ronnenbergh in 2011 ook al twee wedstrijden voor Pioniers in de Holland Series. In 2010 had hij zijn debuut in de hoofdklasse gemaakt voor Almere. Een jaar eerder kwam hij voor L&D Amsterdam uit in het Europa Cup-toernooi.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page