Prijs voor pitcher Lars Huijer

Voor de start van het nieuwe seizoen is de twintigjarige pitcher Lars Huijer door zijn club Seattle Mariners nog gehuldigd voor zijn sterke seizoen van vorig jaar. Daarvoor ontving hij vandaag de titel Everett AquaSox Pitcher of the Year.

In dienst van het Class A-team van Seattle Mariners beleefde de Nederlandse pitcher vorig jaar een uitermate goed seizoen. In zijn eerste jaar op dit niveau werd hij maar liefst achtmaal winnend werper. In veertien wedstrijden stond hij bovendien maar 24 verdiende punten toe (3.03). Hij gooide 61 keer drie slag en 23 keer vier wijd.

Nadat Huijer in de eerste twee wedstrijden zes verdiende punten had moeten toestaan, kreeg hij in de daaropvolgende acht wedstrijden maar drie verdiende punten tegen. Die prestatie leverde hem eind juli een uitnodiging op voor de All Star Game van de North West League, waarin hij de startend werper werd.

Verrassing

Voor de start van het nieuwe seizoen is Huijer nu ook door Seattle Mariners gehuldigd voor zijn goede seizoen. Voor zijn prestaties en inzet ontving hij een plaquette als Everett AquaSox Pitcher of the Year. De prijs werd vandaag uitgereikt tijdens een bijeenkomst van alle spelers en coaches van de Minor League-teams uit de organisatie.

Tijdens de bijeenkomst werden voor elk team de prijzen en kampioensringen van vorig seizoen uitgereikt. Ook waren er individuele prijzen voor de beste pitcher en beste positiespeler. Eén van die prijzen was voor Huijer. Een verrassing was het voor de Nederlander niet. “Het was mij vorige week al persoonlijk verteld”, bekent Huijer.

Realistisch

Hoewel Huijer blij is met zijn prijs, blijft hij realistisch. “Zo’n prijs is natuurlijk mooi, maar het nieuwe seizoen is alweer bezig. Je moet niet in oude successen blijven hangen!”, aldus Huijer. Waar hij aan toevoegt: “Op naar nog meer successen en prijzen.”

Voor welk team hij dat gaat doen, weet Huijer nog niet.  “Ik hoop dat ik een lang seizoenteam kan halen en dan daar doen wat ik kan. Weer wedstrijden winnen.”

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page