DOOR Neptunus voegt Curaçaose pitcher aan selectie toe

DOOR Neptunus heeft de rechtshandige pitcher Kevin Kelly aan zijn selectie toegevoegd. De honkballer van Curaçao meldt zich in mei bij de Rotterdamse landskampioen. Kelly was vorig jaar tijdens het World Port Tournament voor Curaçao winnend werper in de wedstrijd tegen Nederland.

Kevin Kelly kwam op Curaçao uit voor Groot Kwartier Stars. Vorig jaar rondde hij zijn studie in de Verenigde Staten af. Daar honkbalde hij voor Western Oklahoma State University en Southwestern Oklahoma State University. In 2013 kwam de rechtshandige pitcher voor SWOSU Bulldogs in zestien wedstrijden (negentien innings) tot 25 keer drie slag, negen keer vier wijd en kreeg hij achttien honkslagen en acht verdiende punten tegen (3.79)

De pitcher kwam bovendien een aantal keer uit voor het nationale team van Curaçao. In 2007 nam hij deel aan de Koninkrijksspelen in Den Haag, waar hij onder meer de ploeggenoot was van Major Leaguers Mariekson Gregorius en Xander Bogaerts. Drie jaar later was hij ook van de partij tijdens de Centraal Amerikaanse en Caribische Spelen.

World Port Tournament

Vorig jaar was Kelly met Curaçao aanwezig tijdens het World Port Tournament in Rotterdam. Tijdens dat toernooi werd Kelly winnend werper in de wedstrijd tegen Nederland. Hij gooide als closer de laatste vier innings en kwam tot zes strikeouts, waaronder vijf keer drie slag in de achtste en negende inning. Daarmee kreeg Curaçao de kans om in de slotfase een 1-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning.

Kelly kwam uiteindelijk in Rotterdam in drie wedstrijden in actie. In 8 2/3 inning gooide hij tien keer drie slag en geen enkele keer vier wijd. Hij stond acht honkslagen en geen enkel verdiend punt toe.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page