Romney keert voor AdoLakers terug in hoofdklasse

Glenn Romney keert komende maand voor AdoLakers terug in de hoofdklasse. Afgelopen weekeinde nam Romney al met de Haagse club deel aan de Rob Noorlander Bokaal in Dordrecht. Op dat toernooi keerde ook pitcher Dennis Burgersdijk terug bij AdoLakers.

Romney is één van de nieuwkomers die aan de Haagse selectie van AdoLakers is toegevoegd. De voormalig international kwam in 2012 voor Mr.Cocker HCAW voor het laatst uit in de hoofdklasse. In dat jaar sloeg Romney vijftien honkslagen in 22 wedstrijden (.234).

Bij de Haagse honkbalclub, waarbij inmiddels een nieuw zeskoppig interim-bestuur is aangetreden, begint Romney aan zijn achttiende seizoen in de hoofdklasse. Sinds zijn debuut in 1995 voor Quick Amersfoort speelde hij ook voor Mr.Cocker HCAW (1997-2001), het Hoofddorpse Pioniers (2002-2009) en UVV (2010-2011).

Wereldkampioenschap

In 2003 werd Romney met een slaggemiddelde van .367 uitgeroepen tot beste slagman van de hoofdklasse. Tussen 1997 en 1999 en in 2003 en 2004 maakte Romney deel uit van het Nederlands honkbalteam. Met Oranje nam hij onder meer deel aan het wereldkampioenschap van 2003 op Cuba.

Bij AdoLakers wordt Romney onder meer ingezet als pitcher, een rol die hij ook in vier wedstrijden (16.88) vervulde in zijn laatste hoofdklasseseizoen bij HCAW. Met Dennis Burgersdijk heeft AdoLakers ook een andere werper aan zijn selectie toegevoegd. Burgersdijk heeft onlangs het besluit genomen om alsnog UVV in te ruilen voor AdoLakers.

Seattle Mariners

De 25-jarige pitcher keert dan terug bij de club waarvoor hij in 2006 op zestienjarige leeftijd in de hoofdklasse debuteerde. Sindsdien speelde de in Den Haag geboren Burgersdijk in de hoofdklasse voor RCH, Almere, HCAW en vorig jaar voor UVV. Ook nieuw is buitenvelder Edzul Robles. De 28-jarige Arubaanse honkballer speelde in 2005 een seizoen voor Seattle Mariners in de Venezolaanse zomercompetitie. Vorig jaar kwam Robles uit voor Orioles in de Nederlandse Overgangsklasse.

Met de nieuwe aanwinsten wist AdoLakers afgelopen weekeinde tijdens de Rob Noorlander Bokaal nog niet te winnen. In Dordrecht werd met 7-7 gelijkgespeeld tegen het Belgische Brasschaat Braves en verloren van Mampaey The Hawks (6-4) en Mr.Cocker HCAW (4-2).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page