Catcher Dashenko Ricardo naar Corendon Kinheim

Voormalig profhonkballer Dashenko Ricardo maakt dit seizoen voor Corendon Kinheim zijn debuut in de hoofdklasse. De nieuwe aanwinst werd vanavond door de Haarlemse hoofdklasser in het Pim Mulierstadion gepresenteerd. Gelijktijdig werd een nieuwe driejarige sponsorovereenkomst met Corendon bekrachtigd.

Ricardo werd begin van deze maand ontslagen door Los Angeles Dodgers, de club waarvoor hij afgelopen seizoen onder meer uitkwam op Triple A- en Double A-niveau. Met het ontslag kwam een einde aan de zesjarige profcarrière van de Curaçaose catcher, die onder meer onder contract stond van Baltimore Orioles, San Francisco Giants en Los Angeles Dodgers.

De contacten met Corendon Kinheim voor een overstap naar de Nederlandse competitie gingen hierna snel. Vandaag arriveerde de 24-jarige catcher precies op tijd voor de presentatie van de nieuwe presentatiegids in Haarlem.

Wereldkampioenschap

Vorig jaar nog nam Ricardo met het Nederlands team deel aan de World Baseball Classic. Eerder maakte hij al deel uit van Oranje tijdens de voorbereiding op de WBC van 2009 en tijdens het wereldkampioenschap in 2009. Tijdens de World Baseball Classic van 2013, waarin Nederland de halve finales bereikte, speelde Ricardo in alle acht de wedstrijden. Hij kwam tot vijf honkslagen (.227) en twee binnengeslagen punten.

Bij de presentatie in het Haarlemse Pim Mulierstadion was vanavond ook de succesvolle Corendon-schaatsploeg van coaches Renate Groenewold en Jan van Veen aanwezig. Uit dit team veroverden Jan Blokhuijsen, Marrit Leenstra en Lotte van Beek de gouden medaille tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page