Kingsale: ‘Hij heeft echt een goede kop op zijn schouders’

Xander Bogaerts werd de grote sensatie van het vorige seizoen. Met Boston Red Sox won hij de World Series. Sports Illustrated noemde hem ‘een 21-jarig fenomeen’. Deze maand moet Bogaerts zich niettemin opnieuw bewijzen tijdens Spring Training. Honkbaljournalist Maarten Kolsloot ging op Aruba op zoek naar de herkomst van de Nederlandse international.

“Het kan dat Boston Red Sox niet ziet wat ze de afgelopen jaren hebben gezien” blikte de Arubaanse voormalig Major Leaguer Eugene Kingsale voor aanvang van Spring Training vooruit. “Misschien was het een toevalstreffer of zo. Ik hoop het niet, ik denk het ook niet, maar ik heb zulke spelers gezien die het twee tot drie maanden goed hebben gedaan in de Major League, maar het volgende jaar niet weten waar ze staan, het is echt ongelooflijk.”

Kingsale: “Dit jaar wordt het jaar dat wij weten wat Xander kan doen of niet. Hij heeft een of twee maanden Major League gespeeld, dat zegt eigenlijk niks. Hij moet gewoon een jaar spelen, vijf- tot zeshonderd wedstrijden, en bewijzen dat hij in de Major League thuishoort.”

Stomme dingen

De Arubaanse oud-werper Radhames Dykhoff, die één wedstrijd in de Major League speelde voor Baltimore Orioles, zag genoeg spelers mislukken die met tegenslag te maken kregen. “Als er dingen misgaan, flippen ze, doen ze stomme dingen. Je moet meer gefocust zijn als dingen misgaan. You have to have a balanced mind“, zegt de ex-werper. Het is juist Bogaerts’ geest die hoop geeft voor de toekomst. Nog meer dan z’n statistieken of z’n enorme talent. Kingsale: “Hij heeft echt een goede kop op zijn schouders.”

Op Aruba worden de verrichtingen van de nationale held op de voet gevolgd. Sinds hij met Boston Red Sox de World Series won, kan Xander Bogaerts bijna niet meer over straat op het eiland. Maarten Kolsloot zocht hem op. Hij sprak verder met onder meer voormalig internationals Kingsale en Dykhoff en schreef een indrukwekkende reportage over hoe Xander Bogaerts, een boormachine, de World Series en een boeman met elkaar verbonden zijn. Je kunt het artikel tegen betaling van ongeveer dertig cent lezen via www.sportschrijvert.nl.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page