Texas Rangers zet Kalian Sams aan de kant

Kalian Sams krijgt geen kans om het nieuwe seizoen te beginnen voor Texas Rangers. De Amerikaanse proforganisatie heeft het contract met de 27-jarige Nederlandse buitenvelder deze week ontbonden. Sams speelde vorig jaar twintig wedstrijden in de Minor League voor de club.

Sams keerde eind februari terug naar Arizona om het nieuwe seizoen met Texas Rangers te starten. De Major League-club had in november het contract met de Nederlandse buitenvelder al vernieuwd. In dienst van de club uit Texas speelde Sams vorig jaar twintig wedstrijden voor het Double A-team Frisco RoughRiders.

Hij kwam in die twintig wedstrijden tot 22 honkslagen (.286) en vier homeruns. Eerder in het seizoen stond de 27-jarige Sams ook onder contract van San Diego Padres, waar hij uitkwam voor San Antonio Missions (Double A) en Tucson Padres (Triple A). Het was de eerste keer dat Sams het hoogste niveau in de Minor League haalde.

Nieuwe club

Afgelopen maandag werden zes spelers uit het Minor League-kamp, waaronder Sams, door de club aan de kant gezet. Dit betekent dat Sams, die in de winter nog uitkwam voor het Mexicaanse Algodoneros de Guasave, enkele dagen voor de start van de competitie op zoek moet naar een nieuwe club. De Nederlandse international kan wellicht terugkeren bij de onafhankelijke profclub Camden Riversharks, waar hij vorig jaar in vijf wedstrijden drie homeruns sloeg. Bij zijn vertrek liet de club weten de buitenvelder graag terug te zien.

Eerder liet Sams aan de Nederlandse honkbalsite weten ook open te staan voor een overstap naar de profcompetitie van Japan of Zuid-Korea.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page