Bernadina en Schoop wel, Gregorius niet in Majors

Buitenvelder Roger Bernadina en binnenvelder Jonathan Schoop hebben de hoofdmacht gehaald van hun Major League-club. Bernadina trainde de afgelopen weken als non-roster invitee mee en werd de grote verrassing in de selectie van Cincinnati Reds.

Na afloop van de met 1-0 verloren wedstrijd tegen het Triple A-team Louisville Bats maakte manager Bryan Price gisteren zijn selectie van 25 spelers bekend. Met de toevoeging van de laatste vier spelers was daarmee de selectie van Cincinnati Reds rond. Even daarvoor had Bernadina één van de slechts twee honkslagen voor zijn ploeg geslagen, goed voor twee honken.

Bernadina, die begin dit jaar een Minor League-contract bij de club had getekend, had zijn uitverkiezing volledig zelf verdiend. In zijn afgelopen 22 wedstrijden in de Cactus League kwam de non-roster invitee tot een slaggemiddelde van .413. Het afgelopen seizoen slaagde de Nederlandse international er niet in om in dienst van Washington Nationals en Philadelphia Phillies voet aan de grond te krijgen.

Goede nieuws

Gisteravond kreeg ook Jonathan Schoop (Baltimore Orioles) eindelijk het goede nieuws. Manager Buck Showalter had de tweede honkman opgenomen in zijn 25 koppige selectie voor het nieuwe seizoen. Schoop maakte pas eind september zijn debuut in de Major League. Door vijftien honkslagen (.385), waaronder twee homeruns, in 22 wedstrijden heeft Schoop zijn verblijf in de Major League nu verlengd. Het was de eerste keer dat Schoop een volledige Spring Training meedeed met de hoofdmacht. Zowel in 2012 als in 2013 speelde hij nog maar drie wedstrijden.

Zijn oudere broer Sharlon Schoop speelde op 8 maart één wedstrijd mee met de hoofdmacht van Baltimore Orioles. Hij start echter naar alle waarschijnlijkheid het seizoen voor het Double A-team Bowie Baysox. Afgelopen jaar miste Sharlon Schoop het volledige seizoen door een blessure.

Strijd

Minder goed nieuws was er voor Didi Gregorius. De in Amsterdam geboren korte stop, kreeg dit weekeinde te horen dat hij start in de Minor League. Eerder werd al duidelijk dat Gregorius de strijd om de korte stop positie bij Arizona Diamondbacks had verloren van Chris Owings.

Nu is ook duidelijk geworden dat er vooralsnog geen plek is voor Gregorius bij de hoofdmacht van de club uit Arizona. Daarmee lijkt de honkballer van Curaçao het seizoen te starten bij het Triple A-team Reno Aces. Overigens is nog steeds de kans groot dat Gregorius de komende dagen door zijn club wordt geruild.

Opening Day

Dit weekeind is Spring Training officieel ten einde gekomen. Nadat eerder Arizona Diamondbacks en Los Angeles Dodgers in Australië het seizoen al waren begonnen, starten komende week ook de overige Major League-teams aan de competitie. De afgelopen weken kwamen veertien spelers van Nederland, Curaçao en Aruba tijdens Spring Training in actie voor de hoofdmacht. Twaalf daarvan kwamen ook daadwerkelijk in een wedstrijd in actie. Curt Smith (St. Louis Cardinals) en Juremi Profar (Texas Rangers) bleven in hun enige wedstrijd op de bank.

Van die veertien spelers hebben nu vijf spelers het 25 man roster voor Opening Day van hun club gehaald. Naast Bernadina en Schoop, kunnen ook Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) en Andrelton Simmons (Atlanta Braves) van start in de Major League.
Jurickson Profar (Texas Rangers) raakte onlangs geblesseerd tijdens Spring Training. Een operatie bleek niet nodig, maar de korte stop van Curaçao is wel een aantal weken uitgeschakeld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page