Blijleven manager tijdens Futures Game

Bert Blijleven is vandaag door Major League Baseball  gepresenteerd als één van de managers van de aankomende Futures Game. De voormalig Major League-pitcher was in 2013 één van de coaches van het Nederlands honkbalteam tijdens de World Baseball Classic.

De Futures Game wordt dit jaar gespeeld op zondag 13 juli op Target Field in Minneapolis, de thuisbasis van Major League-club Minnesota Twins. Om die reden zijn twee voormalige spelers van de organisatie uit Minnesota als manager aangewezen. Het U.S. Team, met de beste Amerikaanse Minor Leaguers wordt geleid door voormalig Twins-manager Tom Kelly.

De 62-jarige in Nederland geboren Bert Blijleven wordt manager van het World Team. Blijleven deed eerder al ervaring als coach op bij het Nederlands honkbalteam, waarvoor hij pitching-coach was tijdens de World Baseball Classic van 2009 en 2013.

Voorproefje

De Futures Game brengt de meest veelbelovende spelers uit de Minor League op het veld. De wedstrijd wordt dit jaar voor de zestiende keer gehouden. Het World Team werd zesmaal winnaar. De wedstrijd geldt als voorproefje op de jaarlijkse All Star Game.

In het verleden namen al diverse spelers uit Nederland, Curaçao en Aruba deel aan de Futures Game. Vorig jaar nam de Arubaan Xander Bogaerts voor het tweede jaar op rij deel. Eerder gingen Jurickson Profar (2011 en 2012), Juan Carlos Sulbaran (2009), Shairon Martis (2008), Rick van den Hurk (2007), Wladimir Balentien (2006 en 2007) en Evert-Jan ‘t Hoen (1999) hem al voor.

Nederlandse international

Mogelijk krijgt Hall of Famer Bert Blijleven ook dit jaar de mogelijkheid om een speler uit het Nederlands team te selecteren voor de Futures Game. De selecties worden pas in de zomer door Major League Baseball bekendgemaakt.

Blijleven speelde 22 seizoenen in de Major League voor Minnesota Twins, Texas Rangers, Pittsburgh Pirates, Cleveland Indians en Los Angeles Angels. Zijn rugnummer werd in 2011 door Minnesota Twins uit de roulatie gehaald. In datzelfde jaar werd hij ook al opgenomen in de Hall of Fame.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page