Kalian Sams terug bij Camden Riversharks

Twee weken nadat Kalian Sams werd ontslagen door Texas Rangers, is de Nederlandse profhonkballer weer teruggekeerd bij Camden Riversharks. Vorig jaar speelde hij al vijf wedstrijden voor deze onafhankelijke profclub, nadat hij aan de kant was gezet door San Diego Padres.

Zijn verblijf bij de club uit de onafhankelijke Atlantic League bleef vorig jaar augustus beperkt tot vijf wedstrijden. Na drie homeruns, waaronder één bij zijn debuut, werd hij al snel opgepikt door Texas Rangers, die hem onderdak bood bij het Double A-team Frisco RoughRiders.

Aanvankelijk leek Sams dit seizoen ook bij dit team te starten. Maar na zijn Spring Training in Arizona werd de buitenvelder uit Den Haag alsnog door Texas Rangers aan de kant gezet. In de wetenschap dat Camden Riversharks de Nederlandse buitenvelder graag terug wilde hebben, was een overeenkomst tussen beide partijen snel rond.

Nieuw contract

Vandaag tekende Sams een nieuw contract bij Camden Riversharks. Voor deze club kwam Sams vorig jaar in augustus in vijf wedstrijden tot tien honkslagen (.667) met negen binnengeslagen punten en drie gescoorde runs. Alle punten scoorde hij na een homerun. Hij sloeg twee tweehonkslagen en één driehonkslag.

De formatie van manager Ron Karkovice start het nieuwe seizoen in de Atlantic League op donderdag 24 april met een serie van zeven uitwedstrijden tegen York Revolution en Somerset Patriots. De eerste thuiswedstrijd volgt op vrijdag 2 mei tegen Sugar Land Skeeters. De 27-jarige Sams begint aan zijn achtste profseizoen, nadat hij in 2006 was getekend door Seattle Mariners.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page