L&D Amsterdam wint toernooi in Bussum

De honkballers van L&D Amsterdam hebben in Bussum het sterk bezette In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi gewonnen. De formatie van hoofdcoach Charles Urbanus bleef afgelopen weekeinde ongeslagen tijdens dit laatste oefentoernooi voor de start van het nieuwe seizoen. Het was voor het eerst dat Amsterdam het toernooi wist te winnen.

Al zaterdag werd de basis voor de toernooiwinst gelegd. Zowel Vaessen Pioniers (1-6) als Corendon Kinheim (0-3) werd verslagen. Zaterdag leidde eerst Rob Cordemans (2-1-4-0 in vier innings) zijn ploeg naar de winst tegen Pioniers. Cordemans hoefde alleen in de eerste inning een punt toe te staan aan Zerzinho Croes. Met een driepunten-homerun bepaalde Kenny Berkenbosch de eindstand in de vijfde inning op 1-6. Berkenbosch sloeg dit duel vier punten over de thuisplaat.

Later op de dag werd Kevin Heijstek (2-0-3-0 in vijf innings) winnend werper in de shut-out tegen Corendon Kinheim. Björn Hato en Jesse Aussems brachten hun ploeg na hits al in de eerste inning op een 2-0 voorsprong. Berkenbosch (vier wijd) maakte er in de zesde inning nog 3-0 van.

Gelijkmaker

Van gastheer Mr.Cocker HCAW werd vandaag vervolgens wel niet gewonnen, maar het 6-6 gelijkspel was voldoende voor de eerste plaats en de eerste titel voor L&D Amsterdam ooit in de historie van dit toernooi.  Pitchers Jos de Jong (Amsterdam) en Tony Kreisel (HCAW) stonden dit duel maar twee honkslagen toe. De Amsterdammers, die dit duel vijfmaal in de fout gingen, scoorden uiteindelijk in de zesde en laatste slagbeurt de gelijkmaker. Rashid Gerard (vier wijd) kon binnenlopen na een tweehonkslag van Bas Nooij en een opofferingsslag van Jesse Aussems.

De Bussumse thuisploeg werd door het gelijkspel van vandaag knap tweede. De ploeg van manager Ivan Rodriguez, vorig jaar nog voor de zevende keer winnaar van het evenement, begon het toernooi op vrijdagavond nog slecht. Al in de eerste inning moest HCAW zeven punten incasseren, waardoor uiteindelijk de wedstrijd met 7-1 werd verloren.  De slagploeg van Pioniers kwam vrijdagavond op het pitchen van Sander Helmendach in de eerste slagbeurt tot zes honkslagen, waaronder een tweehonkslag van Dè Flanegin. Voor HCAW scoorde Max Clarijs in de derde inning op het pitchen van Sedley Karel het enige punt.

Solohomerun

Peter van Doesburg (Mr.Cocker HCAW) is op tijd op het tweede honk.

Peter van Doesburg (Mr.Cocker HCAW) is op tijd op het tweede honk.
Foto: © Alfred Cop

Mr.Cocker HCAW herstelde zich echter knap en versloeg gisteren wel Corendon Kinheim: 3-4. Quintin de Cuba sloeg voor Kinheim dit duel drie hits. Met een tweehonkslag zorgde hij in de eerste inning voor het eerste punt voor Kinheim. In de derde inning sloeg hij bovendien een solohomerun. In de zevende inning draaide HCAW echter alsnog de 3-2 achterstand om in een 3-4 overwinning. Dat gebeurde na vijf vrije lopen op rij van Raymond Rutte.

De Haarlemse honkballers sloten het toernooi vanmiddag af met een 3-1 zege tegen Vaessen Pioniers, waardoor de ploeg van manager Wim Martinus op onderling resultaat alsnog beslag kon leggen op de derde plaats. De Haarlemse ploeg brak in de zevende inning van dit duel een 1-1 gelijke stand op. Pitcher Scott Ronnenbergh moest in deze slagbeurt honkslagen incasseren van Sander Paap, Dashenko Ricardo en René Cremer.

Jan van de Vegte Memorial

Vaessen Pioniers eindigde het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi vandaag op de laatste plaats en dat terwijl de honkballers uit Hoofddorp een week eerder nog winnaar waren geworden tijdens de MJFP Jan van de Vegte Memorial. Pioniers won toen in Nijmegen al zijn wedstrijden tegen gastheer De Hazenkamp (0-11) en Mr.Cocker HCAW (10-4 en 5-9).

Beste slagman tijdens het IM Charles Urbanus Toernooi werd Dirk van ’t Klooster. De speler van Vaessen Pioniers kwam tot zes honkslagen (.667). Hij werd vandaag bovendien uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. De prijs voor de beste werper ging naar L&D Amsterdam-speler Kevin Heijstek, die als enige dit toernooi in vijf innings geen enkel punt tegen kreeg.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page