Nederlands vrouwenteam ontloopt wereldkampioen Japan

(UPDATE) Het Nederlands vrouwen honkbalteam is voor het aankomende wereldkampioenschap ingedeeld in poule B. Dat is vandaag door de organisatie bekendgemaakt. Aanvankelijk werd Oranje ingedeeld in poule A bij gastheer en drievoudig wereldkampioen Japan. Later op de dag werd Nederland alsnog ingedeeld in de andere poule.

Door dat latere besluit ontloopt het Nederlandse vrouwenteam in de eerste ronde in ieder geval titelverdediger Japan. Nederland is nu ingedeeld in poule B. Daarin moet Oranje het opnemen tegen de nationale teams van de Verenigde Staten, Canada en Chinese Taipei.

De Verenigde Staten werden twee jaar geleden in het Canadese Edmonton nog tweede op het vorige WK. Gastheer Canada eindigde in dat jaar op een derde plaats.Voor Nederland wordt het de derde keer dat het team deelneemt aan een WK. In 2012 werd Oranje nog zevende in een deelnemersveld van acht teams.

Japanse honkballegende

Poule A is samengesteld uit Japan, Australië, en Hong Kong. Het toernooi wordt van maandag 1 tot en met zondag 7 september gehouden in Miyazaki (Japan). In de eerste ronde van het WK treft elk team de overige teams uit de poule eenmaal. Hierna plaatsen de vier beste teams zich voor de halve finales. De nummers vijf tot en met acht spelen verder in een verliezersronde.

Na de bekendmaking van de poule-indeling werd vandaag de Japanse honkballegende Sadaharu Oh door het organisatiecomité gepresenteerd als adviseur van het WK.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page