Juremi Profar via Triple A naar Hickory Crawdads

Heel even leek een sensatie in de lucht, nadat Juremi Profar woensdag door Texas Rangers vanuit Arizona werd toegewezen aan het Triple A-team. Inmiddels heeft het achttienjarige broertje van Jurickson Profar opnieuw zijn koffers gepakt en lijkt hij het seizoen te gaan beginnen voor Hickory Crawdads.

Profar kreeg dinsdag in het extended Spring Training-kamp in Arizona te horen dat hij zich moest melden bij Round Rock Express. Bij het Triple A-team van Texas Rangers moest Profar het gat opvullen van derde honkman Kevin Kouzmanoff, die woensdag door de hoofdmacht van Texas Rangers was opgeroepen.

In de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Colorado Springs Sky Sox zat Juremi Profar diezelfde dag nog in de dug-out van Round Rock Express, maar 24 uur na zijn promotie kon hij al opnieuw zijn koffers pakken.

Ploeggenoot

De plek van Profar bij Round Rock Express werd ingenomen door derde honkman Alex Buchholz, die terugkeerde van de disabled list. Niettemin hield Profar aan het kortstondige avontuur wel een promotie over. Hij werd door Texas Rangers donderdag gestald bij Hickory Crawdads. Daar is het broertje van Major Leaguer Jurickson Profar nu de ploeggenoot geworden van onder meer tweede honkman Nick Urbanus.

Profar start zijn tweede profseizoen als jongste speler van de Crawdads in de serie tegen Asheville Tourists. Het wordt zijn eerste seizoen in de Amerikaanse Minor League. Vorig jaar kwam de korte stop voor DSL Rangers in de Dominicaanse zomercompetitie tot een slaggemiddelde van .281 met dertien tweehonkslagen.

Meest Waardevolle Speler

Bij Hickory Crawdads begon Jurickson Profar in 2011 zijn opmars. De korte stop speelde het hele seizoen voor dit team en was daarmee de jongste speler in de South Atlantic League. In 115 kwam Profar tot een slaggemiddelde van .286 met twaalf homeruns en werd hij uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de South Atlantic League. Hij werd bovendien de eerste actieve speler van Hickory Crawdads, die werd geselecteerd voor de All Star Futures Game.

Voor Juremi Profar kwam gisteren een plek beschikbaar bij Hickory Crawdads nadat de Dominicaan Ronald Guzman terug werd gestuurd naar extended Spring Training in Arizona. Hij had woensdag de bus gemist voor een wedstrijd in Kannapolis.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page