Stadion Vaessen Pioniers officieel geopend

Een jaar nadat de eerste paal werd geslagen, is gisteren het nieuwe honkbalstadion in Hoofddorp officieel geopend. Bij de officiële handeling waren onder meer Maurits Hendriks (NOC*NSF), Jason Holowaty, Director (Major League Baseball) en Robert Eenhoorn (KNBSB) aanwezig.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de realisatie van het voor Europese begrippen unieke honkbalstadion. Het honkbalveld voldoet straks aan de eisen van Major League Baseball en heeft als enige in Europa de mogelijkheid om de capaciteit van de tribunes tijdelijk uit te breiden van 600 naar 30.0000 stoelen.

Daarmee moet het mogelijk worden om op deze locatie wedstrijden uit de Major League te laten spelen. Die toezegging kon gisteren nog niet worden gedaan door technisch directeur Robert Eenhoorn (KNBSB). Major League Baseball neemt daarover op een later moment een definitief besluit.

Kantoorruimte

Zondag 20 april wordt de eerste officiële competitiewedstrijd door hoofdklasser Vaessen Pioniers op het complex gespeeld. Tegenstander dan is Mr.Cocker HCAW. In de aanloop naar het nieuwe seizoen werd gisteren het stadion officieel geopend. De opening werd verricht door het gooien van de ceremoniële eerste bal door technisch directeur NOC*NSF Maurits Hendriks, sportwethouder Adam Elzakalai (Haarlemmermeer) en Jason Holowaty, Director Market Development EMEA van Major League Baseball.

Het nieuwe stadion wordt ook gebruikt door de honk- en softbalbond KNBSB. Hiertoe werd vorig jaar september al een driejarige overeenkomst ondertekend. Met ingang van dit seizoen vinden de trainingen van de nationale jeugdselecties en de A-selectie plaats op het veld van Vaessen Pioniers. Daarnaast betrekken de bondscoach en zijn staf kantoorruimte in het nieuwe stadion.

Internationale toernooi

Major League Baseball maakt dit jaar in ieder geval al drie keer gebruik van het nieuwe honkbalstadion. De eerste keer op woensdag 7 mei voor de MLB try-outs. Van 30 juni tot en met 4 juli zal ook het MLB pitching/catching camp plaatsvinden op Park21.

Nieuw in Nederland wordt het internationale toernooi voor de MLB European Academy. Deze wordt gehouden van 27 september tot en met 5 oktober. Het wordt het tweede internationale toernooi op het veld in Hoofddorp. In juni is Vaessen Pioniers al gastheer van het Europa Cup-toernooi.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page