Nederland start Honkbalweek tegen Japan

Het Nederlands honkbalteam opent de Haarlemse Honkbalweek zaterdagavond 12 juli met een wedstrijd tegen het sterke Japan. De 27e editie van de Honkbalweek start op vrijdag 11 juli met vier deelnemers.

Naast Nederland en Japan nemen ook de nationale teams van de Verenigde Staten en Chinese Taipei dit jaar deel aan de Haarlemse Honkbalweek. Titelverdediger Cuba ontbreekt van vrijdag 11 tot en met zondag 20 juli in Haarlem.

De Cubaanse honkballers hebben in verband met de slechte economische tijd voor de organisatie voor deze editie geen uitnodiging ontvangen.

Play-Offs

De vier teams, die wel in actie komen tijdens de 27e editie, spelen tweemaal tegen elke tegenstander. Na de wedstrijd op zaterdagavond om 19.00 uur tegen Japan speelt Oranje achtereenvolgens tegen de Verenigde Staten (zondag 12 juli om 14.00 uur), Chinese Taipei (dinsdag 15 juli om 19.00 uur), de Verenigde Staten (woensdag 16 juli om 19.00 uur), Chinese Taipei (donderdag 17 juli om 19.00 uur) en Japan (vrijdag 18 juli om 19.00 uur)

Na de eerste twaalf wedstrijden volgen vervolgens op zaterdag 19 juli de Play-Offs. De nummer één speelt dan tegen de nummer vier. De nummer twee speelt tegen de nummer drie. De winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich voor de finale, die zondag 20 juli om 14.00 uur wordt gespeeld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page