Nieuwkomer Ricardo van start met walk-off

De Curaçaose catcher Dashenko Ricardo heeft direct bij zijn debuut in de hoofdklasse zijn meerwaarde laten zien. In de tiende inning van de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks sloeg de nieuwe aanwinst van Corendon Kinheim het winnende punt binnen. Titelverdediger DOOR Neptunus had het vanavond tegen AdoLakers aanmerkelijk minder moeilijk.

Na een veelal zonnige oefenperiode begon het nieuwe hoofdklasseseizoen vanavond bewolkt en regenachtig. De wedstrijd tussen L&D Amsterdam en UVV moest zelfs worden afgelast, nadat het veld van Sportpark Ookmeer door de regen onbespeelbaar was geworden. Dit duel is verplaatst naar morgenavond om 19.30 uur.

In Haarlem kon wel worden gespeeld. In het Pim Mulierstadion opende Corendon Kinheim het seizoen tegen Mampaey The Hawks. De nieuwe hoofdcoaches van Kinheim (Wim Martinus) en The Hawks (Dino Anasagasti) moesten lang wachten op de eerste punten. Bij Corendon Kinheim gooide startend pitcher David Bergman (9-2-5-1 in zeven innings) negen keer drie slag in zeven innings, maar kon hij niet voorkomen dat de Haarlemse thuisploeg in de zesde inning op achterstand werd gezet. Bob de Bruijn, op de honken gekomen door velderskeus, profiteerde van een slechte aangooi van de eerste honkman om de score te openen.

Verlenging

Ondanks onder meer tweepitters van internationals Dashenko Ricardo (tweede inning) en Bryan Engelhardt (vierde inning) moest de Haarlemse ploeg lang het antwoord op het pitchen van Evan Simons (4-5-4-2 in 5 1/3 innings) schuldig blijven. Lange tijd zag het er dan ook naar uit dat de Haarlemse ploeg het minimale verschil niet kon overbruggen.
Pas in de negende inning kon de slagploeg van Corendon Kinheim de ban breken. Nieuwkomer Jefferson Muzo, overgekomen van Vaessen Pioniers, sloeg een honkslag naar het eerste honk. Nu profiteerde hij van een slechte aangooi van de eerste honkman om zelf te scoren. Die gelijkmaker maakte een verlenging noodzakelijk.

Raily Legito (DOOR Neptunus) bereikt veilig het derde honk in de wedstrijd tegen AdoLakers.

Raily Legito (DOOR Neptunus) bereikt veilig het derde honk in de wedstrijd tegen AdoLakers.
Foto: © Rob Jelsma

In de tie-break voorkwam Kinheim via een dubbelspel na een vangbal van linksvelder Quintin de Cuba dat The Hawks kon scoren. Zelf was Corendon Kinheim wel succesvol. Met volle honken sloeg vervolgens voormalig profhonkballer Dashenko Ricardo in de tweede helft van de tiende inning een hoge bal naar het midveld. Die werd wel gevangen door Jules Peters, maar stelde niettemin Quintin de Cuba in staat om het winnende punt te scoren.

Gestaakt

Titelverdediger DOOR Neptunus kon zonder al teveel inspanning van start. Pitcher Diegomar Markwell (7-1-1-0) hoefde alleen in de tweede inning een honkslag te incasseren van Jesper van Aken. De linksvelder van AdoLakers werd daarmee de tweede en laatste honkloper voor de Haagse ploeg voordat het duel in de zesde inning door de regen werd gestaakt.

Omdat vijf volledige innings waren gespeeld, was de wedstrijd officieel. DOOR Neptunus had op dat moment een 9-0 voorsprong genomen. Na punten in de eerste en derde inning maakte de thuisploeg het verschil definitief in de vierde inning. Op vier hits scoorde de ploeg zesmaal. DOOR Neptunus kwam tot elf honkslagen. Dwayne Kemp en Gianison Boekhoudt sloegen elk met onder meer twee hits twee punten binnen. Startend pitcher Ibrahin Redan (AdoLakers) moest in vier innings zeven hits incasseren, waarmee de voormalig profhonkballer het verlies op zijn naam kreeg.

Debuut

Vaessen Pioniers-pitcher Ricardo Hernández.

Vaessen Pioniers-pitcher Ricardo Hernández.
Foto: © Alfred Cop

In Bussum bracht de Venezolaanse pitcher Ricardo Hernández bij zijn debuut zijn eerste winst op zijn naam. Hij gooide voor Vaessen Pioniers in de eerste zes innings van de wedstrijd tegen Mr.Cocker HCAW vier keer drie slag, drie keer vier wijd en stond zeven honkslagen toe. Dat leverde punten op voor Peter van Doesburg (derde inning) en Sergino Martis (zesde inning). Maar op dat moment had Vaessen Pioniers al een ruime voorsprong genomen, waardoor de winst voor de honkballers uit Hoofddorp geen enkele keer in gevaar kwam.

Kevin Dirksen opende in de tweede inning de score op een hit van Chris Williams. Vier innings later scoorde Pioniers nog eens viermaal. Nu na onder meer hits van Zerzinho Croes, Dirk van ’t Klooster en Danny Rombley. Een tweehonkslag van Mark-Jan Moorman en een hit van Kevin Dirksen brachten in de negende inning de eindstand op 2-6.
Closer Sedley Karel gooide bij zijn debuut voor Vaessen Pioniers de wedstrijd in de laatste vier innings uit. Hij gooide vijf keer drie slag en stond nog maar één honkslag toe. Zelf kwam Vaessen Pioniers dit duel tot dertien hits, waaronder één van de zestienjarige Max Draijer die zijn debuut maakte in de hoofdklasse.

Uitslagen:
DOOR Neptunus – AdoLakers: 9-0 (5 innings)
Corendon Kinheim – Mampaey The Hawks: 2-1 (10 innings)
Mr.Cocker HCAW – Vaessen Pioniers: 2-6

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page