Hoofdcoach ’t Hoen: ‘Dit is toch wel speciaal’

Voor landskampioen DOOR Neptunus is het seizoen van start gegaan met de eerste wedstrijd tegen AdoLakers. Mede door een goed heuveloptreden van pitcher Diegomar Markwell, die deze winter nog als profhonkballer speelde in Venezuela, werden de honkballers uit Den Haag met 9-0 verslagen. Na afloop keek hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen tevreden terug: “Je wilt elke wedstrijd winnen, maar Opening Day voor eigen publiek is toch wel speciaal.”

Voor aanvang van de wedstrijd tussen DOOR Neptunus en AdoLakers was in de business lounge op de eerste verdieping van het clubgebouw in het Neptunus Familiestadion gisteravond de officiële start van het nieuwe seizoen voor de landskampioen. Op deze druk bezochte bijeenkomst gaf Geoffry Kohl, die sinds afgelopen oktober voorzitter is bij Neptunus, samen met hoofdcoach Evert Jan ’t Hoen aan wat er deze jaargang te verwachten valt.

Kohl over deze bijeenkomst en over zijn nieuwe rol als voorzitter. “Het is natuurlijk heel leuk dat wij de combinatie hebben gemaakt van Opening Day met de businessclub. En met succes, want de opkomst is behoorlijk”, aldus de nieuwe preses. “Ik heb al veel geleerd als nieuwbakken voorzitter. Dat proces gaat heel snel. Er komt weliswaar veel op mij af maar dat geeft niets. Ik besteed er elke dag behoorlijk wat tijd aan.”

Trots

Op deze avond werd ook de nieuwe website gepresenteerd. Een van de initiatiefnemers hiervan is Jeroen Sluijter, die vorig jaar nog assistent-coach was van het eerste team. Sluijter: “Wij proberen zoveel mogelijk alle social media met de website te laten integreren. De website is er voor de echte achtergrondinformatie zoals de samenstelling van het eerste team en de historie van de club.” Wat betreft dat laatste voegt Sluijter daar nog aan toe: “Jan van der Sande heeft als clubicoon afgelopen decennia zoveel informatie en statistieken over de club vergaard. Dat staat nu weer op de site en daar ben ik erg trots op.”

Na afloop van deze presentatie was het tijd voor de wedstrijd die om half acht begon in de druilerige regen. Na vijf volledige innings werd in goed overleg met de coaches besloten om de wedstrijd te beëindigen. Met de einduitslag van 9-0 had de Rotterdamse ploeg daarmee haar eerste competitiezege van het seizoen geboekt.

Paniek

AdoLakers-pitcher Ibrahin Redan

AdoLakers-pitcher Ibrahin Redan.
Foto: © Rob Jelsma

Een van de nieuwkomers bij AdoLakers dit jaar is Jesper van Aken. De buitenvelder die vorig jaar nog in het Rookie-team van L&D Amsterdam speelde, sloeg in de tweede inning zijn eerste honkslag in de hoofdklasse. “Het was een enorm leuke ervaring. Al is het natuurlijk wel jammer dat wij hebben verloren. We hebben in het begin zeker niet slecht gespeeld en konden goed meekomen. Tot aan de vierde inning. Toen kwamen de foutjes van onze kant. Dat kan je je tegen een tegenstander als Neptunus niet veroorloven.”

Ook hoofdcoach Eugene Henson kon zich daar in vinden. “De jongens deden in de eerste innings aardig mee. Daarna kwam de paniek enigszins om de hoek kijken. Maar dat is ook wel inherent aan een jonger team. Ik weet zeker dat ze hiervan kunnen gaan leren. Wat dat betreft ben ik blij met de opzet van de competitie waarin wij eerst tegen de sterkste teams moeten spelen.” Over het vervolg van deze serie tegen Neptunus zegt Henson: “Voor ons is het nu gewoon een leerproces. Alles wat wij nu kunnen leren in dit traject, is meegenomen. Maar wij gaan het hen wel proberen lastig te maken.”

Speciaal

Neptunus coach Evert Jan t Hoen was uiteraard tevreden over het resultaat van de eerste wedstrijd. “Je wilt elke wedstrijd winnen, maar Opening Day voor eigen publiek is toch wel speciaal. Iedereen wilde heel graag spelen en dat zie je ook.” Over AdoLakers werper Ibrahin Redan was ’t Hoen erg te spreken. “Hij heeft heel aardig gegooid. Tot aan die ene inning waarin hij meer ballen moest gooien. Toen kwamen wij er overheen.” Over de rest van de serie: “Zaterdag start Orlando Yntema voor ons en zondag Floris Timmer. Beiden hebben er erg veel zin in.”

Tot slot derde honkman Raily Legito die als vaste waarde van Neptunus weer zijn aandeel had in de overwinning van Neptunus: “Het ging vanavond goed tegen AdoLakers. Wij hadden hiervoor wat oefenwedstrijden gespeeld waarin het minder ging, maar nu hadden wij ons koppie erbij. En zie hier het resultaat.” Legito ziet AdoLakers zeker niet als het lelijke eendje van de hoofdklasse dit jaar. “Ze hebben gewoon een goed team. Daar hoef je niet over te twijfelen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page