L&D Amsterdam opent met shut-out tegen UVV

Met drie binnengeslagen punten is Remco Draijer vanavond teruggekeerd in de hoofdklasse voor L&D Amsterdam. De midvelder had daarmee een belangrijk aandeel in de 6-0 winst voor zijn ploeg tegen het Utrechtse UVV. De wedstrijd tussen beide teams werd gisteren door de regen afgelast.

Remco Draijer, vorig seizoen nog de beste slagman bij Corendon Kinheim, is na vijf seizoenen bij de Haarlemse club teruggekeerd bij de ploeg waarvoor hij in 2006 zijn debuut maakte in de hoofdklasse.

Op Sportpark Ookmeer besliste hij vanavond de door regen verplaatste wedstrijd in de vijfde inning. Daarvoor hadden Roeland Henrique (eerste inning) en Björn Hato (derde inning) de Amsterdamse thuisploeg al op een 2-0 voorsprong gezet.

Eindstand

Met Hato en Michael Duursma na twee vrije lopen op het derde en tweede honk sloeg Draijer vervolgens in de vijfde inning de bal het midveld in. Op die klap konden zijn twee ploeggenoten scoren. Een inning later bepaalde Draijer de eindstand op 6-0. Na onder meer hits van Hato en Henrique (stootslag) stelde eerst Duursma met een opofferingsslag Bas Nooij in staat om te scoren, waarna Draijer de bal naar het tweede honk sloeg om ook Hato over de thuisplaat te krijgen.

Rob Cordemans (L&D Amsterdam) in actie in de wedstrijd tegen UVV

Rob Cordemans (L&D Amsterdam) in actie in de wedstrijd tegen UVV
Foto: © Rob Jelsma

Aanvallend kon de slagploeg van UVV geen vuist maken vanavond. In de tweede inning sloeg Mike Bazuin een honkslag en in de zesde inning zorgde Brennan Nijhof voor een tweepitter. Maar verder dan dat kwamen de honkballers uit Utrecht aanvallend niet. Pitcher Rob Cordemans (5-0-2-0) kreeg zo na zes innings de winst op zijn naam. Na hem stonden Daan Hendrix en Jurrian Koks geen hits meer toe.

Debuut

Bij UVV verdeelden Gilian van Lith en (2-6-7-1 in zes innings) en Thijs Steenwijk (1-1-1-0) het werk op de heuvel. Van Lith gooide vorig jaar ruim twaalf innings in zeven wedstrijden voor de hoofdmacht van UVV. Vanavond was zijn eerste wedstrijd in de hoofdklasse als startend pitcher. Voor Steenwijk was het zelfs zijn debuut in de hoofdklasse. Beide spelers zijn overgekomen van het Rookie-team van UVV.

Rick Kuipers (aangewezen slagman), Sam van Dijck (catcher) en voormalig profhonkballer Gilmer Lampe (korte stop) waren de andere drie hoofdklassedebutanten in de selectie van hoofdcoach Ferenc Jongejan vanavond.

Foto’s: © Rob Jelsma
Bekijk meer foto’s in het volledige foto-album

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page