Van Heydoorn naar Italiaanse competitie

Rudy van Heydoorn keert definitief dit seizoen niet terug in de Nederlandse hoofdklasse. De international, die na afloop van het vorige seizoen overschrijving had aangevraagd van DOOR Neptunus naar UVV, heeft een overeenkomst gesloten met het Italiaanse Collecchio.

Collecchio, dat op zaterdag 5 april aan de Italiaanse competitie begon, komt uit in de Serie A Federale. Dit is één klasse onder de Italian Baseball League. De club uit de Italiaanse provincie Parma won tot dusver drie van zijn vier wedstrijden.

Bij de formatie van manager Acerbi Giorgio speelt ook al de Roemeense pitcher Mihai Burlea, die voor RCH eveneens eerder uitkwam in de Nederlandse hoofdklasse.

Mogelijkheid

In de zoektocht naar een extra catcher had Collecchio aanvankelijk zijn oog laten vallen op de Venezolaans voormalige prof Jairo Marquez, die vorig jaar nog uitkwam voor Palfinger Reggio Emilia in de Italian Baseball League. Maar nadat de mogelijkheid zich aandiende om Van Heydoorn vast te leggen, was de keuze voor de Italiaanse club snel gemaakt.

Van Heydoorn landde dinsdag op luchthaven Milaan-Malpensa en voegde zich nog diezelfde dag bij zijn nieuwe team voor de eerste training. Inmiddels is het papierwerk rond en heeft de in de Dominicaanse Republiek geboren Van Heydoorn de medische test doorstaan. Hij maakt aankomende zaterdag zijn debuut voor zijn nieuwe team in de dubbel tegen Novara, dat na vier wedstrijden nog wacht op zijn eerste overwinning.

Homerun Derby

De 25-jarige Van Heydoorn, die tussen 2007 en 2011 onder contract stond van Seattle Mariners, debuteerde in 2012 voor AdoLakers in de Nederlandse hoofdklasse. Vorig jaar werd hij met DOOR Neptunus kampioen. Hij werd bovendien winnaar van de Homerun Derby tijdens de Nederlandse All Star Game. In de reguliere competitie kwam Van Heydoorn tot dertig honkslagen (.252), waaronder drie homeruns.

In 2012 en 2013 speelde Van Heydoorn eveneens voor het Nederlands team. Hij maakte al geen deel meer uit van de trainingsselectie, die bondscoach Steve Janssen maandag bekendmaakte. Na vorig seizoen had Van Heydoorn overschrijving aangevraagd van DOOR Neptunus naar UVV. De Utrechtse club had echter niet voldoende financiële middelen om de speler van de Dominicaanse Republiek te behouden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page