Organisatie wijzigt programma voor Honkbalweek

Een week nadat de organisatie het wedstrijdprogramma bekend heeft gemaakt voor de 27e editie van de Haarlemse Honkbalweek, is dit schema alsnog gewijzigd. Hierdoor start Nederland nu het toernooi niet tegen Japan, maar tegen de Verenigde Staten.

De organisatie is tot het besluit gekomen om het schema, dat vorige week bekend werd gemaakt, alsnog aan te passen, om de wedstrijden voor alle teams evenwichtiger te verdelen. Nog steeds start Nederland het toernooi in Haarlem op zaterdagavond 12 juli om 19.00 uur. Maar nu is niet Japan de eerste tegenstander, maar treft de ploeg van manager Steve Janssen op deze dag de honkballers uit de Verenigde Staten.

Voor Team USA wordt dit de tweede wedstrijd van de Haarlemse Honkbalweek. De Amerikanen spelen ook vrijdagavond 11 juli in de openingswedstrijd tegen Japan.

Halve finales

Na de wedstrijd tegen de Verenigde Staten volgen voor Oranje nog wedstrijden tegen Chinese Taipei (zondag 13 juli om 14.00 uur), Japan (maandag 14 juli om 19.00 uur), opnieuw de Verenigde Staten (woensdag 16 juli om 19.00 uur), Chinese Taipei (donderdag 17 juli om 19.00 uur) en als laatste voor de tweede maal Japan op vrijdag 18 juli om 19.00 uur.

De opzet van de halve finales blijft gelijk. Na de eerste twaalf wedstrijden speelt de nummer twee op zaterdag 19 juli om 14.00 uur tegen de nummer drie. Later op de dag spelen om 19.00 uur de nummers één en vier in de andere halve finale. De winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich voor de finale, die zondag 20 juli om 14.00 uur wordt gespeeld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page