Samenwerking CBLE met Amerikaanse zomercompetitie

De Collegiate Baseball League Europe (CBLE) heeft opnieuw een grote stap gezet. Nadat eerder dit jaar al werd uitgebreid naar diverse Europese landen, is nu ook een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de Amerikaanse Northwoods League. “De NWL is echt ongelooflijk ambitieus. Zij zien de samenwerking vooral als een enorme kans”, laat CBLE-initiatiefnemer Jan Maarten Kops weten.

De Collegiate Baseball League Europe wordt dit jaar voor het eerst in vier verschillende landen gespeeld. De competitie bestaat uit de teams La Rochelle Admirals (Frankrijk), Sant Boi Falcons (Spanje), London Cavaliers (Groot-Brittannië) en Oosterhout Bombers (Nederland).

De samenwerking met de Northwoods League geeft de beste zes spelers van de CBLE nu de kans om in 2015 een plek te krijgen op het roster van één van de teams uit de NWL. “De NWL ziet de samenwerking met CBLE bovendien als een mooie kans om een alternatief te bieden aan Amerikaanse spelers die Europa willen verkennen”, licht Kops toe. “De NWL vindt het belangrijk om de grootste, beste en meest innoverende organisatie van de Verenigde Staten te zijn. Om zonder financiële investering hun markt te vergroten, is voor de NWL een uitgelezen kans.”

Hofleverancier

De Northwoods League is, na Major League Baseball, de grootste honkbalorganisatie in de Verenigde Staten. De competitie is, met achttien teams met de beste collegespelers, één van de hofleveranciers voor toekomstige Major Leaguers. In twintig jaar tijd hebben 115 voormalige spelers uit de NWL hun debuut gemaakt in de Major League, waaronder New York Mets-speler Curtis Granderson.

De contacten met de NWL werden al in januari gelegd. Afgelopen woensdag werd de overeenkomst officieel ondertekend. Kops is tevreden met deze stap vooruit. “Ik ben natuurlijk heel blij dat het gelukt is om tot een overeenkomst met de absolute top van het Amerikaanse Collegiate Baseball te komen. De NWL speelt in Minor League-stadions en de teams trekken tussen de 1.500 en 6.000 toeschouwers per wedstrijd”, aldus Kops.
De samenwerking geeft volgens Kops een extra dimensie voor de spelers bij de deelname aan de CBLE. Kops: “Voor Europese spelers is dit een mooie kans om een plekje te veroveren in een NWL-team en onder het toeziend oog van scouts van alle Major League-organisaties met de beste collegespelers van de Verenigde Staten te spelen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page