Balentien in Japan weer snel van start

Na de eerste maand van de Japanse profcompetitie staat Wladimir Balentien alweer bovenaan in het klassement met homeruns. Hij sloeg de bal tot dusver elfmaal over de omheining. Vorig seizoen verbrak de Nederlandse international het legendarische Japanse homerunrecord.

Balentien heeft inmiddels de draad van de vorige twee seizoenen, waarin hij beide keren werd uitgeroepen tot Homerun King, weer opgepikt. In de eerste negentien wedstrijden voor Yakult Swallow sloeg de honkballer van Curaçao al weer elf homeruns, samen goed voor negentien binnengeslagen punten en een slaggemiddelde van .294.

Zondag verdwenen nummer tien en elf over de omheining van het Koshien Stadium. Balentien deed dat in de vijfde en zevende inning van de met 8-7 verloren wedstrijd tegen Hanshin Tigers. Balentien werd daarmee de eerste speler dit seizoen in de Nippon Professional Baseball (NPB), die minimaal tien homeruns heeft geslagen. Hij was ook in 2011 en 2012 al de eerste speler met die mijlpaal.

Vuurwerk

Zijn zevende homerun zorgde overigens woensdag voor het nodige vuurwerk. In de negende inning van de wedstrijd tegen Yomiuri Giants sloeg Balentien een pitch van closer Scott Mathieson het stadion uit. Zijn reactie irriteerde Mathieson, waarna na enkele opmerkingen beide teams de dug-outs uitstormden. De homerun bracht Yakult in de negende inning terug tot 8-8. Niettemin won Yomiuri Giants alsnog na het winnende punt in de tiende inning.

Andruw Jones heeft het aanvallend een stuk zwaarder. De buitenvelder blijft in dienst van Rakuten Eagles momenteel nog steken op een slaggemiddelde van .171. Wel sloeg Jones drie homeruns in twintig wedstrijden, scoorde hij negenmaal en bracht hij acht punten over de thuisplaat. De Nederlandse pitcher Loek van Mil moet voor Rakuten Eagles nog zijn debuut maken in de NPB. Landskampioen Rakuten Eagles staat na twintig wedstrijden en tien overwinningen momenteel op een derde plaats in de Pacific League met drie wedstrijden achterstand op koploper Fukuoka Softbank Hawks. In de Central League won Yakult Swallows nog slechts zes duels. Dat was tot dusver alleen voldoende om Yokohama DeNA BayStars voor te blijven in het klassement.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page