Nederlandse pitcher De Blok terug uit Verenigde Staten

De zeventienjarige Nederlandse pitcher Tom de Blok is deze week teruggekeerd uit de Verenigde Staten. Nog voordat hij zijn profdebuut heeft gemaakt. De Blok nam dit besluit nadat bleek dat het honkballen in de Verenigde Staten niet voldeed aan zijn verwachtingen.

De Blok tekende in augustus vorig jaar een profcontract bij Seattle Mariners en vertrok vrijdag 11 april naar de Verenigde Staten om zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen. Daar meldde hij zich in Arizona voor extended Spring Training. Hij nam daar ook deel aan enkele wedstrijden, waaronder een oefenwedstrijd op het Peoria Sports Complex tegen het nationale team van China.

Een week later heeft zeventienjarige Amsterdamse honkballer echter al besloten om voorlopig een punt te zetten achter zijn profcarrière. “Ik ben gestopt omdat het heel anders was dan dat ik het me had voorgesteld”, laat De Blok weten via Facebook. “Ik heb het daar niet leuk gehad en was de tijd die ik daar heb doorgebracht niet gelukkig. Het honkbal in Amerika is je werk. Het plezier was er voor mijn gevoel een beetje af.”

Voluntarily Retired List

Door Seattle Mariners is hij donderdag 17 april op de Voluntarily Retired List gezet. Inmiddels is De Blok teruggekeerd in Nederland, waar hij zijn carrière wil vervolgen in de Nederlandse competitie. Afgelopen seizoen kwam De Blok uit voor het Rookie-team van L&D Amsterdam.

De jonge pitcher is niet de eerste die een dergelijk besluit heeft genomen. In 2008 keerde buitenvelder Tjerk Hogervorst vrijwillig terug naar Nederland nog voordat hij zijn officiële profdebuut had gemaakt voor New York Mets.
De Blok was één van de vier Nederlandse profs die deze maand in de Verenigde Staten waren begonnen aan de voorbereiding op hun eerste profseizoen. De andere drie zijn Ruar Verkerk (Minnesota Twins), Rachid Engelhardt (Baltimore Orioles) en Milan Post (Milwaukee Brewers).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page