Promotie voor Statia, ontslag voor Llewellyn

Voor Juremi Profar is voorlopig een einde gekomen aan zijn verblijf bij Hickory Crawdads. Hij is door Texas Rangers teruggestuurd naar extended Spring Training. Ook slecht nieuws was er eerder deze maand voor Phildrick Llewellyn. Hainley Statia werd daarentegen door zijn club gepromoveerd.

Het achttienjarige broertje van Jurickson Profar maakte vrijdag 11 april zijn debuut in de Amerikaanse Minor League. Na een seizoen in de Dominicaanse zomercompetitie, waarin hij vorig jaar met DSL Rangers kampioen werd, werd Juremi Profar deze maand door Texas Rangers gestald bij Hickory Crawdads, de club waarvoor ook Nick Urbanus speelt.

Voor dit Class A-team kwam Profar in zeven wedstrijden tot zeven honkslagen (.269). In zijn tweede wedstrijd voor zijn nieuwe club sloeg de jonge honkballer van Curaçao zaterdag 12 april zijn eerste homerun als profhonkballer. In de met 7-5 verloren wedstrijd tegen Asheville Tourists sloeg Profar met zijn uithaal twee punten in de tweede inning binnen.

Disciplinaire redenen

Profar nam bij Hickory Crawdads tijdelijk de plaats in van de Dominicaanse honkballer Ronald Guzman, die om disciplinaire redenen terug was gestuurd naar extended Spring Training, nadat hij de bus had gemist voor een uitwedstrijd. Inmiddels is Guzman teruggekeerd in Hickory en heeft Profar zijn plek op het roster weer moeten inleveren.

Met het vertrek van de achttienjarige Profar zijn nog veertien spelers uit Nederland, Curaçao en Aruba actief voor één van de teams in de Minor League. Catcher Shawn Zarraga presteert van hun het beste. Voor het Double A-team Huntsville Stars sloeg hij in zijn eerste veertien wedstrijden al vijftien hits (.469). Hij bracht daarmee zeven punten binnen.

Terugkeer

Ook Curt Smith doet het goed. Bij zijn terugkeer in de organisatie van St. Louis Cardinals produceerde hij zelfs als veertien honkslagen voor het Double A-team Springfield Cardinals. Dat is goed voor een slaggemiddelde van .326. Smith sloeg met onder meer één homerun zeven punten binnen.

De beste pitcher op dit moment is Lars Huijer. Hij speelde al vijf wedstrijden voor Clinton LumberKings, het Class A-team van Seattle Mariners dat uitkomt in de Midwest League. Huijer stond in zijn eerste vier wedstrijden vier punten toe, maar hield in zijn laatste twee duels zijn tegenstanders van het scoren af. Zaterdag had Huijer zijn eerste start van het seizoen. Hij gooide 4 1/3 innings met één keer drie slag en drie keer vier wijd. De Nederlandse pitcher kreeg drie hits tegen en verlaagde zijn verdiende puntengemiddelde tot 2.63 in 13 2/3 inning.

Promotie

Ook de Curaçaose binnenvelder Hainley Statia doet het goed. Hij werd gisteren door Milwaukee Brewers overgeheveld naar het Triple A-team Nashville Sounds. Vorige twee seizoenen kwam hij ook al voor deze ploeg uit in de Pacific Coast League. Statia was deze maand de competitie gestart voor Huntsville Stars, waar hij ploeggenoot was van Zarraga.

In elf wedstrijden voor Huntsville Stars kwam Statia als tweede honkman tot acht honkslagen (.276). Statia neemt bij Nasville Sounds de plaats in van buitenvelder Kevin Mattison. Hij raakte geblesseerd toen hij in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen de omheinin in het midveld botste.

Ontslag

Minder goed nieuws kreeg Phildrick Llewellyn te horen. De Curaçaose catcher, die vorig jaar kort met het Nederlands team meetrainde, is woensdag 9 april door Arizona Diamondbacks ontslagen. Hij kwam twee seizoenen als profhonkballer uit voor AZL Diamondbacks in de Rookie League.

Het ontslag volgde na een succesvolle Spring Training voor Llewellyn, waarin hij onder meer twee wedstrijden speelde voor het Double A-team en zelfs één wedstrijd voor het Triple A-team. Hij kwam daarin tot zeven honkslagen in twaalf slagbeurten met twee tweehonkslagen en één driehonkslag.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page