Vaessen Pioniers deelt eerste tik uit

In de eerste serieuze krachtmeting in de hoofdklasse heeft Vaessen Pioniers gisteravond een tik uitgedeeld aan titelverdediger DOOR Neptunus. De Rotterdamse honkballers, die op hun duizendste zege wachten, werden met 5-3 verslagen. In Utrecht boekte Mr.Cocker HCAW zijn eerste zege van het seizoen.

De wedstrijd op het nieuwe veld van Vaessen Pioniers werd vooral een strijd tussen pitchers Diegomar Markwell (7-4-8-0 in 6 2/3 inning) en Ricardo Hernandez (3-3-5-0 in ruim 6 innings). De Venezolaanse pitcher van de Hoofddorpse thuisploeg trok aan het langste eind, maar uiteindelijk ging reliever Sedley Karel er met de daadwerkelijke zege vandoor.

Bij een 3-3 gelijke stand sloeg Vince Rooi in de zevende inning met een tweehonkslag Shane Boeree (vier wijd) over de thuisplaat. Markwell werd vervangen door Misja Harcksen, maar hij kreeg vervolgens op zijn eerste pitch ook een tweehonkslag om zijn oren. Door deze klap van Kevin Dirksen bepaalde Rooi de eindstand op 5-3. In de laatste drie innings stonden Sedley Karel en closer Bayron Cornelissen nog maar één honkslag toe.

Homerun

Veel minder spannend was het gisteravond in Den Haag en Dordrecht. Daar walsten Corendon Kinheim en L&D Amsterdam over respectievelijk AdoLakers en Mampaey The Hawks heen. Kinheim scoorde in de wedstrijd tegen AdoLakers al negenmaal in de eerste inning. Geholpen door vijf hits en drie veldfouten. Een tweehonkslag van Sven van de Sanden en een driehonkslag van René Cremer, beiden dit duel goed voor vier hits, brachten in de zevende inning de laatste punten op het scorebord: 0-18.

De slagploeg van Corendon Kinheim kwam tot zeventien honkslagen, waaronder de tweede homerun van Bryan Engelhardt. Hij sloeg in de eerste inning drie punten binnen met zijn hekklap. Startend pitcher David Bergman (5-0-5-1) kwam in vijf innings geen enkele keer in gevaar.

Eenzijdig beeld

De wedstrijd tussen Mampaey The Hawks en L&D Amsterdam leverde al een even eenzijdig beeld op. De Amsterdammers kwamen tot achttien honkslagen. En in dit duel sloeg Remco Draijer met een homerun drie punten binnen. Dat gebeurde in de achtste en laatste inning, waarin L&D Amsterdam acht punten scoorde om 0-9 voorsprong uit te breiden tot een 0-17 eindstand. In de vierde inning had L&D Amsterdam ook al zesmaal gescoord.

Rob Cordemans kreeg de winst op zijn naam. Hij gooide in vijf innings zes keer drie slag en één keer vier wijd en kreeg slechts twee hits tegen. De slagploeg van Mampaey The Hawks kwam in acht innings tot vier hits, waarvan drie van linksvelder Steve Wharwood.

Eerste seizoenszege

In Utrecht boekte Mr.Cocker een belangrijke overwinning. De formatie van hoofdcoach Ivan Rodriguez versloeg UVV met 3-9. Met die eerste seizoenszege hebben de Bussumse honkballers de vijfde plaats in handen gekregen. HCAW vertrouwde op het pitchen van Sander Helmendach. De wedstrijd werd in de zevende inning na onweer gestaakt.

Mr.Cocker HCAW maakte bij een 2-2 gelijke stand het verschil op reliever Jurjen van Zijl. Hij moest zes hits en vier tegenpunten incasseren.

Uitslagen

Vaessen Pioniers – DOOR Neptunus: 5-3
AdoLakers – Corendon Kinheim: 0-18 (7 innings)
Mampaey The Hawks – L&D Amsterdam: 0-17 (8 innings)
UVV – Mr.Cocker HCAW: 3-9 (6 1/2 inning)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page