Mampaey The Hawks verslaat ongeslagen L&D Amsterdam

Na AdoLakers was het vanavond de beurt aan Mampaey The Hawks om voor een stunt in de Nederlandse hoofdklasse te zorgen. De honkballers uit Dordrecht verrasten tijdens het inhaalduel op Sportpark Ookmeer het nog ongeslagen L&D Amsterdam. Het leverde een 6-10 overwinning op. De eerste voor The Hawks van dit seizoen.

Vier teams uit de hoofdklasse moesten vanavond aan de bak om hun zondag afgelaste wedstrijd in te halen. In Amsterdam maakte Mampaey The Hawks al in de eerste slagbeurt zijn intenties duidelijk. Pitcher Jos de Jong moest direct een honkslag toestaan aan Jules Peters, waarna Steven Wharwood volgde met een tweehonkslag. Een grondbal van Gregory Trinidad later bracht het eerste punt op het scorebord. Dat werd zelfs 0-2 na een hit van Berry van Donselaar.

In de tweede inning slaagde L&D Amsterdam na drie hits op gelijke hoogte te komen. Dat gebeurde ook in de vierde inning nadat Bob de Bruijn (tweehonkslag) even daarvoor Mampaey The Hawks opnieuw op voorsprong had gebracht.

Schuldig

Na een derde voorsprong van The Hawks moesten de honkballers uit Amsterdam alsnog het antwoord schuldig blijven. In de vijfde inning besliste The Hawks het duel via een tweehonkslag van Gino Hersilia en hits van Peters en Wharwood. Dat zorgde eerst voor de 3-4, waarna Shurendell Borgschot met een hit nog eens twee punten binnensloeg.

Michael Duursma (L&D Amsterdam)

Michael Duursma (L&D Amsterdam).
Foto: © Rob Jelsma

Die voorsprong gaven de bezoekers niet meer uit handen totdat de wedstrijd bij het ingaan van de negende inning in verband met de curfew-regel reglementair moest worden beëindigd. Even daarvoor waren de bezoekers via vijf hits en vier punten zelfs uitgelopen tot 5-10. Uiteindelijk werd de eindstand in de gelijkmakende achtste inning bepaald op 6-10.

Ongeslagen status

Winnend werper werd Quin Tramm (3-5-4-1). Hij gooide zes innings en stond slechts vier hits toe, waarvan drie in de derde inning. Henk van Heijningen (2-1-5-0) klaarde de klus in de laatste innings.
Niet alleen scoorde Mampaey The Hawks vanavond meer punten, maar sloeg de formatie van hoofdcoach Dino Anasagasti ook meer hits: zestien tegen negen. Jules Peters (3 uit 4) en Steven Wharwood (3 uit 4) kwamen elk tot drie hits op het pitchen van achtereenvolgens Jos de Jong, Kyle Ward, Jurrian Koks en Chris Mowday.

Met de nederlaag van L&D Amsterdam heeft nu ook het laatste team uit de hoofdklasse binnen twee speelrondes zijn ongeslagen status verloren. L&D Amsterdam, Vaessen Pioniers en Corendon Kinheim delen zodoende weer de eerste plaats. Mampaey The Hawks voegt zich in het klassement op gelijke hoogte met AdoLakers en UVV, die vorige week allebei al hun eerste wedstrijd wisten te winnen.

Moeite

Jason Jakobus (AdoLakers)

Jason Jakobus (AdoLakers).
Foto: © Rob Jelsma

In Haarlem wist AdoLakers vanavond met moeite aan een tweede nederlaag tegen AdoLakers te ontkomen. Aanvallend deden de Haagse honkballers nauwelijks onder voor Corendon Kinheim. Uiteindelijk maakte de vierde inning het verschil. Bij een 2-1 voorsprong sloeg de Haarlemse thuisploeg vijf hits, goed voor vier punten. Met een driehonkslag stuurde Sven van de Sande drie van die runs over de thuisplaat.

Julian Goins antwoordde voor AdoLakers een slagbeurt later met een tweehonkslag, waarmee ook hij drie ploeggenoten binnen sloeg. Het was echter niet voldoende om het gat met Corendon Kinheim te dichten. Het punt van Niels de Weert in de zesde inning bracht de 7-4 eindstand op het scorebord.
De Haarlemse honkballers kwamen dit duel tot elf honkslagen op het pitchen van Timo van Ancum, Martijn Riphagen en Jurandy Girigoi. AdoLakers produceerde tien hits op pitchers Nick Veltkamp, Jean-Paul Gulinck en Pim Walsma.

Uitslagen:
L&D Amsterdam – Mapaey The Hawks: 6-10 (8 innings)
Corendon Kinheim – AdoLakers: 7-4 (8 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page