Tweede winst voor Martis in CPBL

De Curaçaose pitcher Shairon Martis heeft vandaag zijn tweede wedstrijd gewonnen voor Uni-President 7-Eleven Lions. Op het Chiayi Baseball Field leidde hij zijn ploeg met zes strikeouts in zes innings naar een 5-3 zege tegen Brother Elephants.

De 27-jarige Martis tekende eind februari een profcontract bij de club uit de Chinese Professional Baseball League. Op donderdag 27 maart volgde zijn officiële debuut. Hij deed dat met winst tegen Lamigo Monkeys, de huidige koploper in de Taiwanese profcompetitie.

Ruim een maand later volgde vanmiddag ook zijn tweede zege voor Uni-President 7-Eleven Lions. Martis maakte daarmee een einde aan een serie van vijf nederlagen op rij voor de nummer twee uit het klassement. Martis stond vandaag slechts drie honkslagen toe. Op twee hits scoorde Brother Elephants het eerste punt in de tweede inning. Na een honkslag en een veldfout volgde nog een onverdiend punt in de zesde inning.

Beslissende voorsprong

Via drie runs in de vierde inning kwam Uni-President 7-Eleven Lions op een beslissende 4-1 voorsprong. Die gaf de ploeg van Martis niet meer uit handen. Uiteindelijk won Uni-President 7-Eleven Lions de wedstrijd met 5-3. Het was de vijftiende zege voor Lions in 28 wedstrijden. Martis gooide vandaag zes keer drie slag en één keer vier wijd. Hij verlaagde daarmee zijn verdiende puntengemiddelde van dit seizoen tot 2.89.

Daarmee is de Nederlandse international op dit moment met een goed seizoen bezig. In vijf eerdere wedstrijden kwam Martis in 31 1/3 inning tot vijftien strikeouts, negen keer vier wijd en stond hij 29 honkslagen en elf verdiende punten toe. Hij verloor nog geen wedstrijd.

Puntloos

Vorige week donderdag was de honkballer van Curaçao al dichtbij zijn tweede winst. Martis (4-3-4-1) hield koploper Lamigo Monkeys acht innings lang puntloos (video). Pas nadat Martis in de negende inning op de heuvel was vervangen wist Lamigo de winst naar zich toe te trekken. Daar had de ploeg wel een verlenging voor nodig. In de tiende inning scoorde de ploeg het enige punt van de wedstrijd.

Door de 5-3 overwinning op Brother Elephants van vandaag is Uni-President 7-Eleven Lions weer ingelopen op koploper Lamigo Monkeys.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page