Knap herstel voor L&D Amsterdam

Twee dagen na de verrassende nederlaag tegen Mampaey The Hawks heeft L&D Amsterdam zich vanavond tegen Corendon Kinheim knap hersteld. Op Sportpark Ookmeer werden de honkballers uit Haarlem met 12-3 verslagen. Ook DOOR Neptunus, Vaessen Pioniers en Mr.Cocker HCAW wonnen.

Met Glenn Wassink, die vorige maand zijn hoofdklassedebuut had gemaakt, op de heuvel begon Corendon Kinheim dapper aan de wedstrijd tegen L&D Amsterdam. De Haarlemse ploeg wist de Amsterdammers vier innings lang bij te houden, maar moest in de vijfde inning de wedstrijd uit handen geven.

Kenny Berkenbosch (honkslag) en Bas de Jong (tweehonkslag) sloegen op dat moment elk twee man binnen, waarmee de Amsterdamse thuisploeg de 3-3 gelijke stand openbrak naar een 8-3 voorsprong. Eén inning, vijf hits en vier punten later was die voorsprong zelfs al opgelopen tot 12-3. Onder leiding van pitchers Rob Cordemans en Daan Hendrix kwam die voorsprong niet meer in gevaar. Zij stonden samen slechts zes honkslagen toe. De slagploeg van L&D Amsterdam kwam tot vijftien hits, waaronder drie van Michael Duursma (3 uit 4) en een solohomerun van Bas Nooij.

Productieve inning

Sam van Dijck (UVV) wordt in de zevende inning door catcher Mourik Huijser uitgetikt op de thuisplaat als hij de gelijkmaker probeert te scoren.

Sam van Dijck (UVV) wordt in de zevende inning door catcher Mourik Huijser uitgetikt op de thuisplaat als hij de gelijkmaker probeert te scoren.
Foto: © Jan Kruijdenberg

In Rotterdam moest ook DOOR Neptunus het hebben ven een productieve inning in de wedstrijd tegen UVV. Na een spanende beginfase scoorde de ploeg van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen bij een 3-2 voorsprong zes punten in de zevende inning om de winst met 9-2 naar zich toe te trekken. Urving Kemp sloeg dit duel met onder meer twee hits drie punten binnen. Benjamin Dille (3 uit 5) werd beste slagman.

Bij de Utrechtse ploeg debuteerde de Belgische international Kenny van den Branden op de heuvel. Hij gooide twee keer drie slag en stond in 2 1/3 inning geen enkel punt toe. Ook zijn landgenoot Kevin Knollenburg maakte zijn debuut. De assistent van hoofdcoach Ferenc Jongejan kwam in de zevende inning als pinch-hitter in de wedstrijd en sloeg de vijfde pitch weg voor een tweehonkslag, waarmee hij het tweede Utrechtse punt binnensloeg. Hierna werd Knollenburg vervangen voor een pinchrunner. Twee weken geleden moest manager Jongejan ook al noodgedwongen als speler in actie komen.
Overigens was UVV in die zevende inning nog dichtbij de gelijkmaker, maar werd catcher Sam van Dijck op de thuisplaat uitgetikt door catcher Mourik Huijser.

Solohomerun

Ook Vaessen Pioniers won vanavond, tegen AdoLakers, op eigen veld. Voor de Hoofddorpse ploeg gooide de Venezolaanse pitcher Ricardo Hernández maar liefst twaalf keer drie slag in zeven innings. Ook stond hij maar vier honkslagen toe. Niettemin zag hij zijn ploeg na een solohomerun van Christian Diaz in de eerste inning wel op een 0-1 achterstand komen.

Danny Rombley (Vaessen Pioniers) wordt bij een poging het tweede  honk te stelen uitgetikt door korte stop Stephen Henson.

Danny Rombley (Vaessen Pioniers) wordt bij een poging het tweede honk te stelen uitgetikt door korte stop Stephen Henson.
Foto: © Robert Bos

In de derde inning trok Zerzinho Croes (honkslag) de stand gelijk. Een inning later passeerden ook Mark Duursma en Dè Flanegin de thuisplaat. Met volle honken konden zij scoren op een hit van Max Draijer. Vanaf de vijfde inning sloegen alleen Julian Goins voor AdoLakers (honkslag in de vijfde inning) en Zerzinho Croes voor Vaessen Pioniers (tweehonkslag in de zevende inning) nog succesvol raak. Daardoor bleef de 3-1 tussenstand ook uiteindelijk de eindstand.

Beslissing

Sander Helmendach (3-0-5-1) werd winnend werper in de met 5-2 gewonnen thuiswedstrijd van Mr.Cocker HCAW. Hij hield zeven innings stand tegen Mampaey The Hawks. De Bussumse ploeg forceerde al vroeg de beslissing. In de eerste inning profiteerde HCAW van onder meer twee vrije lopen van pitcher Evan Simons en twee Dordtse veldfouten om viermaal te scoren. Dat verschil kon Mampaey The Hawks niet meer goed maken. De bezoekers scoorden alleen punten in de vierde en achtste inning. Voor HCAW scoorde Max Clarijs na zijn tweehonkslag het vijfde punt.

Door de derde winst van dit seizoen heeft de ploeg van hoofdcoach Ivan Rodriguez de vijfde plaats steviger in handen gekregen. Het verschil met de concurrentie is nu vier punten. L&D Amsterdam en Vaessen Pioniers gaan na hun zeges van vanavond met twaalf winstpunten aan de leiding.

Uitslagen:
Vaessen Pioniers – AdoLakers 3-1
DOOR Neptunus – UVV: 9-2
Mr.Cocker HCAW – Mampaey The Hawks: 5-2
L&D Amsterdam – Corendon Kinheim: 12-3

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page