Bernadina uit hoofdmacht Cincinnati Reds

De 29-jarige Nederlandse international Roger Bernadina is vanavond door Cincinnati Reds van het roster van de hoofdmacht gehaald. Bernadina moest plaatsmaken voor tweede honkman en buitenvelder Skip Schumaker, die sinds Spring Training herstelde van een blessure.

Skip Schumaker liep op vrijdag 21 maart tijdens Spring Training een blessure op aan zijn schouder. Dat maakte de weg vrij voor Bernadina om het seizoen in de Major League te starten voor Cincinnati Reds. Die plek verdiende hij door een ijzersterke oefencampagne tijdens Spring Training.

Eind april werd duidelijk dat Schumaker terug zou kunnen keren bij de hoofdmacht. Hij speelde de afgelopen week al vier wedstrijden mee met het Triple A-team Louisville Bats. Daarin kwam hij tot vijf honkslagen (.417).

Overbodig

Voor manager Bryan Price was dat voldoende om de binnenvelder weer bij de Major League-selectie te halen. Schumaker. die begin dit jaar een tweejarig contract voor 4,5 miljoen dollar tekende, krijgt bij Cincinnati Reds een vergelijkbare rol als Bernadina had. Hij zal worden ingezet als linkshandige pinch-hitter, maar ook als reserve buitenvelder.
Daarmee is Bernadina voorlopig overbodig geworden. De honkballer uit Den Haag speelde de laatste tijd voornamelijk als invaller. Hij kwam in de eerste twee maanden in 23 wedstrijden tot slechts vier honkslagen (.143).

Zodoende is Bernadina nu door Cincinnati Reds designated for assignment. Dit betekent dat een andere club hem nu kan inlijven. Gebeurt dat niet, dan kan Bernadina het seizoen vervolgen in de Minor League voor Louisville Bats, of er voor kiezen zijn overeenkomst met Cincinnati Reds te ontbinden.

Keuze

Bernadina tekende op 31 januari een Minor League-contract bij de club uit Cincinnati met een uitnodiging voor Spring Training. Wel liet hij in die overeenkomst opnemen dat hij de mogelijkheid zou krijgen om een nieuwe club te mogen zoeken als hij na afloop van Spring Training de hoofdmacht niet zou halen en het seizoen zou moeten starten in de Minor League. Het seizoen startte hij uiteindelijk wel in de Major League, maar na 23 wedstrijden staat hij nu wellicht alsnog voor de keuze of hij een stap terug wil doen.

Bernadina was bezig aan zijn zevende seizoen in de Major League. Eerder kwam hij al uit voor Washington Nationals en Philadelphia Phillies. Zijn laatste wedstrijd in de Minor League speelde de honkballer uit Den Haag op 1 september 2011 voor Syracuse Chiefs, het Triple A-team van Washington Nationals.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page