Mogelijk snelle terugkeer Bernadina naar Majors

Roger Bernadina is door Cincinnati Reds teruggezet naar het Triple A-team Louisville Bats. De 29-jarige buitenvelder is akkoord gegaan met het aanbod van zijn werkgever. Daarbij is er een grote kans dat Bernadina dinsdag al weer terugkeert naar de Major League.

Bernadina werd zaterdag uit de hoofdmacht gezet om plaats te maken voor de van een blessure teruggekeerde Skip Schumacher. Daarmee werd de honkballer uit Den Haag designated for assignment, waarbij andere clubs de kans kregen om hem van Cincinnati Reds over te nemen.

Dat gebeurde niet, waardoor de club uit Cincinnati Bernadina het aanbod kon doen om zijn carrière te vervolgen bij het Triple A-team Louisville Bats. Dat aanbod had Bernadina kunnen afwijzen om daarmee op zoek te kunnen gaan naar een nieuwe club.

Geopereerd

Er bestaat echter een reële kans dat de Nederlandse international zich al dinsdag weer kan melden bij de hoofdmacht van Cincinnati Reds. Juist dit weekeinde raakte buitenvelder Jay Bruce (.216 met drie homeruns)  ernstig geblesseerd. Vandaag werd hij geopereerd aan een gescheurde meniscus. De verwachting is dat het herstel van Bruce in ieder geval vier weken in beslag neemt.

Dat zou Bernadina de kans kunnen geven om al dinsdag terug te keren in de Major League. Dan start de ploeg met een serie van twee uitwedstrijden tegen Boston Red Sox. Een andere mogelijkheid voor Cincinnati Reds is de promotie van de Duitse international Donald Lutz. Lutz, die eerder al ervaring opdeed in de Major League, heeft bij het Double A-team Pensacola Blue Wahoos momenteel een slaggemiddelde van .387.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page