Pitcher Jair Jurrjens hoopt op rentree

Voor het eerst sinds enkele maanden lijkt de Curaçaose profhonkballer Jair Jurrjens weer serieus in beeld te zijn bij teams uit de Major League. De 28-jarige pitcher hield afgelopen donderdag bij de University of Tampa een bullpen-sessie voor diverse scouts. Jurrjens keert terug van een tweede operatie aan zijn knie.

Na afloop van vorig seizoen werd Jurrjens free-agent nadat hij in overleg met Detroit Tigers overeen was gekomen het contract niet te verlengen. Jurrjens sloot een teleurstellend seizoen af, waarbij hij voor Baltimore Orioles slechts twee wedstrijden in de Major League speelde. De rest van het seizoen kwam hij uit voor de Triple A-teams van Baltimore Orioles en Detroit Tigers (7-10, 4.57).

De club uit Detroit contracteerde Jurrjens eind juli, enkele dagen nadat hij zelf was vertrokken bij Baltimore Orioles. Detroit Tigers was ook de club waarvoor Jurrjens in 2007 zijn debuut had gemaakt in de Major League.

Verwachtingen

Jurrjens leek in 2007 een veelbelovende carrière in de Majors tegemoet te gaan. Die verwachtingen kon hij ook deels waarmaken. In 2008 was hij dichtbij de titel National League Rookie of the Year. In 2011 werd hij geselecteerd voor de All Star Game. Maar tussendoor werd Jurrjens, die tijdens de World Baseball Classic in 2009 uitkwam voor het Nederlands team, veel geplaagd door blessures.

In 2010 miste Jurrjens al twee maanden van het seizoen door een blessure aan zijn hamstring. In oktober van dat jaar moest hij bovendien worden geopereerd aan zijn rechterknie. Die blessure liep hij op 17 september 2010 op tijdens een bullpensessie in New York. Door middel van een kijkoperatie in Birmingham werd een gescheurde meniscus hersteld. De ingreep weerhield Jurrjens ervan om met Atlanta Braves deel te nemen aan de National League Division Series tegen San Francisco.

Nieuwe kans

Maar ondanks de operatie waren de problemen nog niet voorbij. Het volgende seizoen kreeg Jurrjens opnieuw last van zijn knie. Hij miste daardoor in augustus zelfs twee weken van het seizoen en onderging uiteindelijk een MRI voor een nader onderzoek aan zijn knie. Ook in 2012 belandde Jurrjens op de blessurebank. Ditmaal voor 33 dagen. Dat gebeurde nadat hij in augustus geblesseerd raakte aan zijn lies. Daardoor besloot Atlanta Braves uiteindelijk om Jurrjens geen nieuw contract meer aan te bieden.

Baltimore Orioles gaf de honkballer van Curaçao een nieuwe kans, maar wijzigde zijn Major League-contract in een Minor League-contract nadat de club niet tevreden was over de uitkomst van medische testen. Dat bleek niet voor niets. Ook in 2013 kon Jurrjens zijn vorm niet terug vinden. Hij speelde het grootste deel van het seizoen in de Minor League en moest uiteindelijk afgelopen september andermaal onder het mes.

Interesse

Inmiddels lijkt Jurrjens volledig hersteld van die operatie en staat hij voor het eerst weer serieus in de belangstelling bij diverse scouts. Tijdens een demonstratie op het complex van de University of Tampa haalde Jurrjens afgelopen donderdag met zijn pitches snelheden tot 93 mijl per uur.

De demonstratie in Tampa werd onder meer bijgewoond door scouts van een zevental Major League-clubs, waaronder zijn voormalige werkgevers Atlanta Braves, Detroit Tigers en Baltimore Orioles.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page