Bernadina weer in de dug-out bij Reds

Roger Bernadina is terug in de Major League. De honkballer uit Den Haag zat gisteravond weer bij Cincinnati Reds in de dug-out tijdens de uitwedstrijd tegen Boston Red Sox. Die werd in twaalf innings verloren met 4-3.

Daarmee keerde Bernadina na drie turbulente dagen weer terug bij de hoofdmacht. Zaterdag moest de Nederlandse international nog plaatsmaken in de selectie voor de van een blessure teruggekeerde Skip Schumaker.

Uiteindelijk werd Bernadina teruggestuurd naar Louisville Bats. Op papier tenminste, want de Haagse honkballer verliet Cincinnati geen enkele keer. Al snel werd duidelijk dat hij zich alweer direct bij de hoofdmacht kon voegen, doordat buitenvelder Jay Bruce zondag een spoedoperatie moest ondergaan. Bruce is op de 15-day disabled list geplaatst, maar de verwachting is dat hij langer uit de roulatie is.

Keuze

Zo kon het gebeuren dat Bernadina na drie dagen afwezigheid alweer in de dug-out zat bij Cincinnati Reds voor de eerste wedstrijd uit de dubbel tegen Boston Red Sox. In actie kwam Bernadina nog niet. De keuze van Bryan Price  voor buitenvelders dit duel viel op linksvelder Ryan Ludwick (1 uit 3), midvelder Skip Schumaker (2 uit 5) en rechtsvelder Chris Heisey (1 uit 6).

De drie buitenvelders sloegen samen vier van de tien hits voor de ploeg uit Cincinnati, maar zagen uiteindelijk Boston Red Sox via een punt in de twaalfde inning met 4-3 winnen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page