Nederlands honkbalteam naar Yoshida Baseball Challenge

In de voorbereiding op het Europees kampioenschap in Tsjechië reist het Nederlands honkbalteam begin september af naar het Franse Sénart. Van zaterdag 6 tot en met dinsdag 9 september houdt de Fédération Française de Baseball et de Softball daar de eerste editie van de internationale Yoshida Baseball Challenge.

Nederland is één van de twee deelnemers aan de Yoshida Baseball Challenge, die inmiddels zijn bevestigd. Naast Oranje is ook de nationale Franse ploeg van de partij. Aan het internationale toernooi neemt verder de winnaar deel van het 85e Japanse Inter-City Championship. Dit zomertoernooi voor de beste Japanse amateurteams wordt georganiseerd door de Japan Amateur Baseball Association (JABA). Vorig jaar werd de winnaar van dit toernooi tweede tijdens de World Baseball Challenge in Canada.

Op dit moment worden nog gesprekken gevoerd met een vierde deelnemer aan het toernooi. Kandidaten daarvoor zijn de Belgische nationale ploeg en het USSSA High School Varsity Team. De wedstrijden van de Yoshida Baseball Challenge worden van zaterdag 6 tot en met dinsdag 9 september gespeeld in het het Stade des Templiers, de thuisbasis van de Franse club Templiers de Sénart.

Hall of Fame

Het toernooi is vernoemd naar de voormalige Japanse profhonkballer Yoshio Yoshida, die tussen 1989 en 1995 woonachtig was in Parijs en in die periode manager was van het Franse nationale team. Yoshida kwam in de Nippon Professional Baseball (NPB) uit voor Hanshin Tigers. Later werd hij in drie periodes ook manager van deze club.
In 1985 leidde Yoshida Hanshin Tigers naar de titel in de Central League en uiteindelijk ook winst in de Japan Series. Zijn rugnummer werd door Hanshin Tigers uit de roulatie gehaald. Bovendien werd Yoshida in 1992 opgenomen in de Japanse Hall of Fame.

Voor zowel Nederland als Frankrijk geldt de Yoshida Baseball Challenge als voorbereiding op het Europees kampioenschap. Na afloop van het toernooi in Sénart reizen beide teams door. Frankrijk start het toernooi, samen met onder meer België en Italië, in poule A in het Duitse Regensburg. Nederland reist af naar Ostrava in Tsjechië voor wedstrijden uit poule B. Het EK wordt gehouden van vrijdag 12 tot en met zondag 21 september.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page