Corendon Kinheim slaat eerste aanval af

De honkballers van Mr.Cocker HCAW sloegen vanavond meer honkslagen dan hun tegenstander, maar toch wist Corendon Kinheim na negen innings de eerste aanval van de Bussumse nummer vijf succesvol af te slaan. Kinheim won in de Bussumse Vallei de inhaalwedstrijd met 0-6.

En daarmee versloeg Corendon Kinheim niet alleen zijn tegenstander op het veld, maar ook de weergoden. Want waar de overige wedstrijden in de hoofdklasse voor de tweede dag op rij moesten worden afgelast, kon er in Bussum wel worden gespeeld. En ondanks een onderbreking vanwege de laagstaande zon konden zelfs de volle negen innings worden gespeeld.

Daarin werd Corendon Kinheim flink op weg geholpen door vijf veldfouten van Mr.Cocker HCAW. Na de eerste veldfout kon Jefferson Muzo in de derde inning vanaf het tweede honk de score al openen. Een inning later volgden nog twee fouten. In combinatie met drie vrije lopen op rij van startend pitcher Sander Helmendach, bracht dat Kinheim op een snelle 0-4 voorsprong.

Uitgetikt

En daarmee kregen de Bussumse pitchers (Helmendach, Bob Klaarenbeek, Daley Paalvast en Gijs van Els) niet wat zij verdienden. Het viertal stond slechts vijf hits toe, waarvan vier op startend pitcher Helmendach. Na de vierde inning sloeg alleen Björn Henrichs nog een honkslag voor de Haarlemse ploeg. Een overwinning zat er vanavond echter geen enkel moment in. Uiteindelijk kwam alleen Peter van Doesburg (2 uit 4) in de buurt van een punt. Hij werd na zijn tweehonkslag echter uitgetikt op de thuisplaat na een grondbal van Jasper Keijzer.

Nadat HCAW-rechtsvelder Linoy Croes in de zevende inning een hooggeslagen bal van Jeffrey Arends liet vallen, konden Mervin Gario (vier wijd) en Henrichs (vier wijd) vanaf het derde en tweede honk de eindstand bepalen op 0-6.

Productiever

Aanvallend was Mr.Cocker HCAW een stuk productiever. De Bussumse thuisploeg kwam tot zeven hits, maar liet ook twaalf man achter op de honken. Pitcher David Bergman (6-4-6-0 in zeven innings) kreeg de winst op zijn naam.
Door de 0-6 shut-out heeft Corendon Kinheim in het klassement twee punten afstand genomen van zijn Bussumse concurrent. Het verschil met Mr.Cocker HCAW, dat na Kinheim op een vijfde plaats staat, is nu vier punten.

De overige drie inhaalwedstrijden, die voor vanavond in de hoofdklasse op het programma stonden, zijn in verband met de slechte weersomstandigheden verplaatst naar aankomende dinsdagavond.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page