Debuut pitcher De Blok bij Mr.Cocker HCAW

De achttienjarige pitcher Tom de Blok heeft gisteren voor Mr.Cocker HCAW zijn debuut gemaakt in de Nederlandse hoofdklasse. Een week eerder was de honkballer uit Amsterdam aan de selectie van de Bussumse club toegevoegd.

De Blok werd door Mr.Cocker HCAW aangetrokken, nadat hij vorige maand terug was gekeerd uit de Verenigde Staten. Daar had de Nederlandse pitcher deelgenomen aan extended Spring Training van Seattle Mariners, de club waarvoor hij augustus vorig jaar een profcontract had getekend.

Na enkele dagen besloot De Blok voorlopig een punt te zetten achter zijn profavontuur en keerde hij terug naar Nederland. Vorig jaar kwam De Blok nog uit voor het Rookie-team van L&D Amsterdam.

Overeenstemming

Na zijn terugkeer bereikte De Blok overeenstemming over een overgang van de Amsterdamse club naar het Bussumse Mr.Cocker HCAW. Afgelopen zaterdag werd hij al aan de hoofdmacht toegevoegd. Gisteravond volgde voor deze club ook zijn debuut in de hoofdklasse. Bij een 7-3 achterstand betrad hij in de zevende inning de heuvel.

Met lopers op het eerste en het tweede honk gaf De Blok eerst vier wijd aan Jeffrey Arends, waarna hij Mervin Gario de bal in het dubbelspel liet slaan. Hierop kon Quintin de Cuba scoren. Ook Bryan Engelhardt kon scoren na een Bussumse veldfout op een grondbal van Dashenko Ricardo. Uiteindelijk voorkwam De Blok verdere averij met een strikeout voor Bruce Martinus.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page