Top 4 steviger aan de leiding

Na een regenonderbreking van twee dagen is de hoofdklasse gisteren weer hervat. Met zes inhaalwedstrijden verspreid over twee dagen heeft de top 4 zijn voorsprong op de concurrentie vergroot.

Na een groot aantal afgelastingen kon gisteravond voor het eerst weer worden gespeeld in de hoofdklasse. Nog niet alle teams konden de competitie gisteren hervatten. In Dordrecht en Utrecht moesten respectievelijk de wedstrijden Mampaey The Hawks – DOOR Neptunus en UVV – Vaessen Pioniers opnieuw worden afgelast. Deze wedstrijden zijn nu vastgesteld voor dinsdag 27 mei.

L&D Amsterdam boekte gisteren en vanavond twee ruime overwinningen tegen AdoLakers. Tijdens het inhaalduel van gisteravond sloeg de ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus al in de eerste inning hard toe. De ploeg kwam in deze slagbeurt tot acht hits, waaronder tweehonkslagen van Remco Draijer, Bas Nooij en Michael Duursma. Met twee man op de honken sloeg bovendien Kenny Berkenbosch de bal over de hekken. Daarmee was de voorsprong al in de eerste inning opgelopen tot 0-8.

Hitting streak

AdoLakers kwam zowel maandag als dinsdag ruimschoots tekort tegen L&D Amsterdam.

AdoLakers kwam zowel maandag als dinsdag ruimschoots tekort tegen L&D Amsterdam.
Foto: © Robert Bos

Uiteindelijk kon na zeven innings het materiaal worden opgeborgen. Toen was L&D Amsterdam zelfs al uitgelopen tot 2-20. L&D Amsterdam kwam uiteindelijk dit duel tot vijftien hits, waaronder drie van Roeland Henrique Jr (3 uit 4) en Bas de Jong (3 uit 5). Voor AdoLakers sloeg Christian Diaz in de vierde inning een solohomerun om één van de Haagse punten te scoren.

Een dag later was de wedstrijd al even eenzijdig. Opnieuw hielp Kenny Berkenbosch zijn ploeg op weg. Met een tweehonkslag sloeg hij in de eerste inning twee punten binnen, waarna hij zelf voor de 0-3 zorgde. Bij een 1-5 voorsprong besliste L&D Amsterdam in de vijfde inning de wedstrijd. Vijf hits, waaronder driehonkslagen op rij van Björn Hato en Roeland Henrique Jr. leverden nog eens zes runs op. Ook nu moest Christian Diaz de eer voor AdoLakers redden. Met een tweehonkslag sloeg hij in de vierde inning het enige Haagse punt binnen.
Winnend werper werd Jos de Jong (7-0-2-1 in 5 innings). L&D Amsterdam kwam vanavond tot tien hits. Voor het eerst dit seizoen sloeg korte stop Michael Duursma geen honkslag. Daarmee kwam een einde aan een hitting streak van negen wedstrijden voor de speler van L&D Amsterdam.

Gewaagd

René Cremer in actie voor Corendon Kinheim in de wedstrijd tegen Mr.Cocker HCAW

René Cremer in actie voor Corendon Kinheim in de wedstrijd tegen Mr.Cocker HCAW.
Foto: © Rob Jelsma

In Haarlem waren Corendon Kinheim en Mr.Cocker HCAW gisteren en vanavond een stuk meer aan elkaar gewaagd. Maar in beide wedstrijden wist Kinheim de winst in de slotfase naar zich toe te trekken. Gisteravond bracht eerst Bryan Engelhardt zijn ploeg met een tweepunten-homerun in de eerste inning op voorsprong. Nadat Niels van Weert (3 uit 4) in de vijfde inning door drie veldfouten op rij voor de 3-1 had gezorgd, was het verzet gebroken en kon Corendon Kinheim uitlopen naar een 8-3 zege.

Bekijk het fotoverslag

Vanavond scoorde Corendon Kinheim door onder meer driehonkslagen van Niels van Weert en Quintin de Cuba punten in de eerste drie innings, maar zag die voorsprong verdwijnen toen Mr.Cocker HCAW in de vijfde inning driemaal scoorde. Daarbij werd de Bussumse ploeg geholpen door twee veldfouten.
Kinheim herpakte zich snel. Al in de zesde inning bracht Bryan Engelhardt zijn ploeg na een tweehonkslag weer op voorsprong. Een inning later scoorde Kinheim zelfs vijfmaal. Daarmee werd de 9-3 zege een feit en hebben de Haarlemse honkballers inmiddels een gat van acht punten geslagen met de nummer vijf in het klassement.

Geen genade

Zerzinho Croes (Vaessen Pioniers) vangt een bal

Zerzinho Croes (Vaessen Pioniers) vangt een bal.
Foto: © Jan Kruijdenberg

DOOR Neptunus had, evenals L&D Amsterdam, vanavond ook geen genade met zijn tegenstander. In Dordrecht gingen de Rotterdamse honkballers nog rustig van start in de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks. Maar bij een 0-4 voorsprong sloeg de landskampioen in de zesde inning hard toe. Maar liefst tien spelers passeerden in deze slagbeurt de thuisplaat. Raily Legito sloeg met een homerun drie punten binnen. Shaldimar Daantji (driehonkslag) en Urving Kemp (tweehonkslag) stuurden beiden twee ploeggenoten over de thuisplaat.
In de zevende inning scoorde Neptunus nog eens vier punten, voordat Remian Denis in de gelijkmakende zevende en laatste slagbeurt het enige punt voor Mampey The Hawks kon scoren. Daarmee kwam de 1-18 eindstand op het scorebord.

In Utrecht gooide Ricardo Hernández voor Vaessen Pioniers een no-hitter totdat Gilmer Lampe in de vierde inning de eerste honkslag voor UVV sloeg. Het was de enige loper die de Venezolaanse pitcher toe liet op de honken voordat hij in de zesde inning op de heuvel werd vervangen door Dennis Buring.
Op dat moment had Vaessen Pioniers via vier runs in zowel de tweede als vierde inning al een 0-8 voorsprong genomen. Pas in de zevende inning slaagde UVV erin zijn eerste punten te scoren. Na een tweehonkslag van Gilmer Lampe sloeg Dennis de Quint een homerun om de achterstand te verkleinen tot 2-9. Maar veel verschil maakte het uiteindelijk niet. In de negende inning scoorde Pioniers door vier hits en twee veldfouten nog eens zesmaal om de eindstand op 2-15 te bepalen.

Uitslagen

Mampaey The Hawks – DOOR Neptunus: 1-18 (7 innings)

AdoLakers – L&D Amsterdam: 2-20 (7 innings)
AdoLakers – L&D Amsterdam: 1-12 (7 innings)

UVV – Vaessen Pioniers: 2-15

Corendon Kinheim – Mr.Cocker HCAW: 8-3
Corendon Kinheim – Mr.Cocker HCAW: 9-3

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page