DOOR Neptunus en Corendon Kinheim delen de punten

De honkballers van DOOR Neptunus en Corendon Kinheim hebben dit weekeinde de punten gedeeld. De nummers drie en vier uit het klassement hielden daarmee aansluiting bij koplopers Vaessen Pioniers en L&D Amsterdam. Deze twee teams bleven deze week wel ongeslagen.

Door de puntendeling tussen DOOR Neptunus en Corendon Kinheim is het gat tussen de nummer vier en de nummer één in het klassement vooralsnog slechts vier punten blijft. Onderin het klassement deelden ook UVV en AdoLakers de punten. Beide teams hielden drie punten over aan de onderlinge serie, waarmee zij drie punten afstand hebben genomen op hekkensluiter Mampaey The Hawks.

DOOR Neptunus en Corendon Kinheim bleven zaterdag, evenals donderdagavond, opnieuw lang in balans. Voor de Rotterdammers gooide Orlando Yntema tien strikeouts en stond hij in zeven innings slechts vijf honkslagen toe. Aan Haarlemse zijde stond Jerrold Martijn ondertussen zelfs maar twee hits toe. Dat was voor DOOR Neptunus wel voldoende om in de vijfde inning op voorsprong te komen. Adrian Anthony brak de no-hitter op en kon even later scoren na een tweehonkslag van Shaldimar Daantji.
Door een Rotterdamse veldfout kon Niels van Weert in de achtste inning gelijkmaken en alsnog een verlenging forceren. Op het pitchen van de Amerikaan Will Dismukes sloegen vervolgens Niels van Weert en Quintin de Cuba in de tiende inning honkslagen om hun ploeg naar een 1-3 zege te slaan.

Bekijk het fotoverslag van donderdag
Bekijk het fotoverslag van zaterdag

Wilde worp

Jerrold Martijn (Corendon Kinheim)

Jerrold Martijn (Corendon Kinheim).
Foto: © Rob Jelsma

Zondag zat er geen verlenging en ook geen overwinning in voor de Haarlemse ploeg. Kinheim kwam dit duel tot slechts vijf hits op het pitchen van Misja Harcksen, Kevin Kelly, Jorian van Acker en Berry van Driel. In de zesde inning kroop Kinheim via honkslagen van René Cremer en Jeffrey Arends nog wel terug tot 2-3, maar antwoordde DOOR Neptunus in de daaropvolgende slagbeurt met drie runs om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken.

In die zevende inning maakte Neptunus een einde aan het heuveloptreden van Nick Veltkamp (8-3-8-1). Door hits van Gyenuar Lopez en Benjamin Dille en vier wijd voor Raily Legito stroomden de honken vol. Pim Walsma moest hierna de Rotterdammers van het scoren houden. Dat lukte niet. Na een wilde worp kon eerst Lopez scoren, waarna Dwayne Kemp met een hit nog eens twee punten binnensloeg. Een solohomerun van Raily Legito bepaalde in de negende inning de eindstand op 2-7.

Koppositie

Vaessen Pioniers hield dit weekeinde zijn koppositie vast met zeges tegen Mampaey The Hawks. Zaterdag wonnen de Hoofddorpse honkballers met 14-4 in zeven innings, maar keek de ploeg aanvankelijk na één inning nog tegen een 0-3 achterstand aan. Met een driehonkslag had Rodney Michel voor The Hawks twee ploeggenoten binnengeslagen, voordat ook hij zelf kon scoren.
Vanaf de vierde inning kantelde de wedstrijd. Bij een 2-3 achterstand scoorde Pioniers achtmaal om de basis te leggen voor de uiteindelijke zege. In deze inning sloeg Danny Rombley met de eerste homerun van dit seizoen voor Pioniers drie punten binnen. Vaessen Pioniers kwam tot veertien hits. Winnend werper werd Elton Koeiman (4-1-4-2 in vijf innings).

Zondag scoorde Vaessen Pioniers zijn punten vroeg in de wedstrijd. Honkslagen van Zerzinho Croes, Dirk van ’t Klooster en Vince Rooi brachten de bezoekers al op een 0-2 voorsprong voordat er twee uit waren gemaakt. In de tweede inning maakte Djewi Appelman (2 uit 3) er 0-3 van. Chris Williams kon in de zevende inning door een wilde worp vanaf het derde honk de 0-4 eindstand op het scorebord brengen. Aanvallend kon Mampaey The Hawks geen enkele keer een vuist maken op het pitchen van Ricardo Hernández (11-0-5-0 in zeven innings).

Pitchersduel

Ook L&D Amsterdam pakte deze week de volle winst tegen Mr.Cocker HCAW. Ivan Granados (3-6-3-1 in zes inning) en Kevin Heijstek (6-1-5-1 in 7 1/3 inning) vochten zaterdag een pitchersduel uit, waarbij Linoy Croes pas in de vierde inning de eerste honkslag van de wedstrijd sloeg. Uiteindelijk opende L&D Amsterdam na vijf puntloze innings in de zesde slagbeurt de score. Bas de Jong sloeg een tweehonkslag en werd twee ballen later binnengeslagen door Bas Nooij. Een inning later was de wedstrijd echter alweer in evenwicht nadat Roy Seltenrijch (vier wijd) kon scoren op een hit van Jim Froberg. Kevin Weijgertse probeerde op die klap in het rechtsveld zijn ploeg nog op voorsprong te brengen, maar een goede aangooi van rechtsvelder Bas de Jong voorkwam een Bussumse voorsprong.
Nadat Granados in de zevende inning was vervangen, wist L&D Amsterdam in de slotfase te ontsnappen. Roeland Henrique Jr. kon na zijn honkslag in de negende inning alsnog het winnende punt scoren. Drie vrije lopen op rij van pitcher Tom de Blok brachten ook Michael Duursma over de thuisplaat: 1-3. Closer Kyle Ward gooide hierna met drie keer drie slag de wedstrijd in stijl uit.

L&D Amsterdam had zondag aan drie innings voldoende om Mr.Cocker HCAW voor de derde keer te verslaan. In de tweede inning scoorden Kenny Berkenbosch (veldfout) en Rashid Gerard (vier wijd) na een wilde worp en een opofferingsslag. Pas na de 2-0 voorsprong sloeg Björn Hato de eerste honkslag voor zijn ploeg. Twee innings later sloeg hij opnieuw met succes raak. Nu kon hij, samen met Patrick Bok, scoren op een hit van Michael Duursma. Hits van Remco Draijer en Kenny Berkenbosch brachten Amsterdam in dezelfde inning zelfs op een 6-0 voorsprong.
Het enige punt van Mr.Cocker HCAW werd gescoord nadat Jurrian Koks op de heuvel startend pitcher Jos de Jong (6-1-3-0) in de zevende inning had afgelost. Hij moest een tweehonkslag incasseren van Kevin Weijgerste en zag hem vervolgens de thuisplaat passeren nadat het Amsterdamse veld in de fout was gegaan. Met een tweehonkslag verhoogde Jesse Aussems in de gelijkmakende zevende slagebeurt de voorsprong van 6-1 tot 8-1 voordat hij zelf de 9-1 eindstand scoorde.

Evenwicht

AdoLakers en UVV bleven deze week volledig in evenwicht. Na het gelijkspel van afgelopen donderdag werden ook dit weekeinde de punten gedeeld. In Utrecht was zaterdag Duko Jansen (2-4-4-1) de grote man. De pitcher van UVV gooide zijn tweede complete wedstrijd van het seizoen. Jansen stond pas een punt toe in de negende inning nadat Christian Diaz (tweehonkslag) en Brian Raap (honkslag) nog maar de derde en vierde hit voor AdoLakers van de dag hadden geslagen.
Op dat moment was de winst voor UVV eigenlijk al binnen. In de tweede inning had Dennis de Quint (3 uit 5) na zijn tweehonkslag op het pitchen van Ibrahin Redan de score geopend. In de zesde inning verdubbelde Joris van Ballgooy na zijn tweehonkslag de voorsprong. Door vier hits in zowel de zevende als achtste slagbeurt scoorde UVV nog eens tweemaal in de zevende en twee keer in de achtste inning. Daarmee werd het uiteindelijk 6-1.

Zondag hield Kenny van den Branden (5-0-5-0 in zeven innings) AdoLakers lang van het scoren af. Ondertussen kwam UVV via één punt in de vierde en twee runs in de zevende tot twee keer aan toe op voorsprong. Maar beide keren wist AdoLakers de stand weer in evenwicht te brengen.
Met een 3-3 gelijke stand op het scorebord besliste AdoLakers de wedstrijd in de gelijkmakende negende slagbeurt. Daarbij kreeg de ploeg de hulp van closer Gilian van Lith. Na een honkslag van Martijn Riphagen gooide hij vier keer vier wijd op rij, waardoor AdoLakers de overwinning in de schoot kreeg geworpen: 4-3.

Uitslagen vijfde speelronde

DOOR Neptunus – Corendon Kinheim: 3-2
DOOR Neptunus – Corendon Kinheim: 1-3 (10 innings)
Corendon Kinheim – DOOR Neptunus: 2-7

Vaessen Pioniers – Mampaey The Hawks: 12-5
Vaessen Pioniers – Mampaey The Hawks: 14-4 (7 innings)
Mampaey The Hawks – Vaessen Pioniers: 0-4

Mr.Cocker HCAW – L&D Amsterdam: 1-3
Mr.Cocker HCAW – L&D Amsterdam: 5-6 (8 innings)
L&D Amsterdam – Mr.Cocker HCAW: 9-1

UVV – AdoLakers: 4-4 (8 innings)
UVV – AdoLakers: 6-1
AdoLakers – UVV: 4-3

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page