Vaessen Pioniers tegen UVV niet verder dan gelijkspel

Voor de tweede keer dit seizoen is Vaessen Pioniers er niet in geslaagd te winnen. Na een nederlaag tegen DOOR Neptunus verspeelde de Hoofddorpse ploeg vanavond een punt tegen UVV. Het was één van de drie inhaalwedstrijden die vanavond in de hoofdklasse werden gespeeld. L&D Amsterdam en DOOR Neptunus wisten wel te winnen.

De honkballers van het Utrechtse UVV hielden de koploper uit de hoofdklasse acht innings lang in hun greep. Al in de eerste inning zette Nick Peels de Hoofddorpse thuisploeg op een 0-1 achterstand. In de vijfde inning nam UVV opnieuw de leiding. Bij een 3-2 tussenstand sloeg Mike Bazuin met een tweehonkslag zowel Peels (geraakt werper) als Gilmer Lampe (honkslag) over de thuisplaat.

Alle keren kwam Vaessen Pioniers, dat dit seizoen nog maar slechts één keer verloor, weer op gelijke hoogte. Dat deed de ploeg onder meer door elf hits, waaronder vijf tweehonkslagen. Dè Flanegin en Vince Rooi sloegen er elk twee. Met zijn tweede tweepitter sloeg Flanegin in de vijfde inning de gelijkmaker binnen.
Nadat duidelijk werd dat door de curfew-regel niet meer dan acht innings konden worden gespeeld, probeerde Vaessen Pioniers zijn laatste strohalm te grijpen. Maar na een honkslag van Dirk van ’t Klooster en opzettelijk vier wijd voor Vince Rooi werd de hulp ingeroepen van Duko Jansen. De closer schakelde eerst Mark-Jan Moorman (3 uit 4) uit met drie slagballen op rij, waarna hij ook twee ballen nodig had om Dè Flanegin voor de laatste nul aan de kant te zetten. Dat was voldoende voor het tweede gelijkspel van UVV van dit seizoen.

Solohomerun

Duko Jansen (UVV)

Duko Jansen (UVV).
Foto: © Rob Jelsma

Op sportpark Ookmeer legden de Amserdamse pitchers de slagploeg van AdoLakers volledig lam. Chris Mowday, Daan Hendrix en Kyle Ward gooiden samen acht keer drie slag en stonden slechts twee lopers toe op de honken. Martijn Riphagen in de tweede en Jason Jakobus in de zevende inning. Beiden na een honkslag. Maar verder dan twee hits en twee honklopers kwam de Haagse ploeg niet.

Daarmee was rechtsvelder Bas de Jong in zijn eentje al beter dan de slagploeg van AdoLakers. Hij sloeg vanavond vier hits in vijf slagbeurten. In de tweede inning opende hij de score met een solohomerun. In de vijfde inning sloeg hij met een driehonkslag nog een punt binnen. Uiteindelijk kwam De Jong tot drie binnengeslagen en twee gescoorde punten. In de achtste inning kon na zijn vierde hit het tiende punt worden gescoord, waarmee de wedstrijd vervroegd ten einde kwam.
In totaal kwam L&D Amsterdam vanavond tot veertien hits. Na punten in de tweede, derde en vijfde inning liep de thuisploeg vanaf de zesde inning uit van 3-0 naar de 10-0 shut-out in acht innings.

Huzarenstukje

In Rotterdam scoorde Mampaey The Hawks via vijf hits vier punten in de zesde inning, maar kwam landskampioen DOOR Neptunus geen enkele keer serieus in problemen. Al in de eerste inning liepen de eerste twee punten binnen na twee vrije lopen op rij met de honken vol.
Mourik Huijser en Shaldimar Daantji zorgden hierna in de vierde inning nog voor een huzarenstukje door in drie ballen tijd twee driehonkslagen op rij te slaan voor nog eens twee punten. Nadat Gyenuar Lopez een inning later met eveneens een driehonkslag op zijn beurt twee ploeggenoten binnen had geslagen, was de voorsprong al opgelopen tot 7-0.

Dwayne Kemp, met drie hits in vier slagbeurten de beste slagman van de wedstrijd, bracht in de zesde inning de 8-4 eindstand op het scorebord. Aanvallend deed hekkensluiter Mampaey The Hawks niet veel onder voor de Rotterdamse landskampioen. De honkballers uit Dordrecht sloegen met negen hits slechts één minder dan Neptunus. Winnend pitcher Floris Timmer kreeg er in de eerste zes innings zeven tegen.

Uitslagen

Vaessen Pioniers – UVV: 4-4 (8 innings)
L&D Amsterdam – AdoLakers: 10-0 (8 innings)
DOOR Neptunus – Mampaey The Hawks: 8-4

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page