Oropesa naar Mampaey The Hawks

Mampaey The Hawks heeft zich versterkt met een nieuwe buitenlandse pitcher. Vandaag is de twintigjarige Eddie Oropesa in Nederland gearriveerd. Hij is mogelijk dit weekeinde al voor de club uit Dordrecht inzetbaar.

De naam Oropesa is geen onbekende in de Nederlandse hoofdklasse. De twintigjarige honkballer is de zoon van Eddie Oropesa Sr., de voormalig Major Leaguer die in 2007 voor Sparta/Feyenoord uitkwam in de hoofdklasse. Hij kwam toen in 72 1/3 inning tot een verdiende puntengemiddelde van 2.36.

Oropesa Sr. speelde in vier seizoenen 125 wedstrijden in de Major League voor Philadelphia Phillies, Arizona Diamondbacks en San Diego Padres.

Oropesa Jr. speelde dit seizoen collegehonkbal voor Miami Dade College. Ook kwam hij voor Coral Gables Rockies uit in de American United Baseball League (AUBL Miami Division). Gisteren vertrok Oropesa van Miami naar Nederland, waar hij vanmiddag is geariveerd. Oropesa voegt zich morgen bij de selectie van hoofdcoach Dino Anasagasti.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page