Vaessen Pioniers en DOOR Neptunus goed van start

Vaessen Pioniers en DOOR Neptunus zijn in hun serie vanavond op eigen veld goed van start gegaan. Pioniers versloeg zijn Haarlemse concurrent Corendon Kinheim. Neptunus trok in de negende inning de winst tegen koploper L&D Amsterdam naar zich toe. Daarmee staat nu Vaessen Pioniers weer bovenaan in het klassement.

DOOR Neptunus boekte vanavond een belangrijke overwinning. Via drie punten in de negende inning draaide de Rotterdamse ploeg een 3-1 achterstand om in een 3-4 overwinning. Daarmee voorkwam de landskampioen dat de top twee verder uitliep. Vaessen Pioniers profiteerde van het verlies van L&D Amsterdam, dat tot vanavond in punten leider was in het klassement. De Hoofddorpse ploeg wist wel te winnen en heeft die eerste plaats nu overgenomen.

Met pitchers Rob Cordemans (L&D Amsterdam) en Diegomar Markwell (DOOR Neptunus) op de heuvel waren de kansen vanavond op Sportpark Ookmeer gering. De twee internationals stonden allebei in de eerste zes innings maar drie honkslagen toe. Dat leverde een 1-1 tussenstand op na punten van Michael Duursma (eerste inning) en Gyenuar Lopez (vierde inning). De Rotterdamse gelijkmaker werd gescoord na de enige drie hits die Cordemans vanavond toestond.

Verlies

In de zevende inning nam L&D Amsterdam andermaal de leiding in de wedstrijd. Rashid Gerard (vier wijd) en Bas Nooij (stootslag-honkslag) konden via een opofferingsstootslag van Roeland Henrique scoren op een hit van Björn Hato. Dat bleek echter niet voldoende. In de negende inning sloeg DOOR Neptunus hard toe. Na vrije lopen voor Dwayne Kemp en Gianison Boekhoudt sloegen Adrian Anthony en Urving Kemp met hits de gelijkmaker binnen.

Hoofdcoach Charles Urbanus hoopte het tij te keren met een nieuwe pitcher. Maar de eerste bal van closer Jurrian Koks werd door Daniel Fernandes diep het midveld ingeslagen. Daarop kon Anthony zijn ploeg voor het eerst dit duel op voorsprong brengen. Ook Kemp probeerde te scoren, maar hij werd tijdig uitgeschakeld door catcher Bas Nooij.
L&D Amsterdam kreeg in de gelijkmakende negende slagbeurt nog een kleine kans nadat closer Berry van Driel direct begon met vier wijd voor Remco Draijer. Maar met een goede pick-off haalde hij zichzelf uit de problemen en leidde hij zijn ploeg middels een strikeout naar de 3-4 winst.

Solohomerun

Evenals DOOR Neptunus deed ook Vaessen Pioniers vanavond goede zaken. De Hoofddorpse honkballers wonnen hun dertiende wedstrijd van het seizoen. Vaessen Pioniers scoorde vanavond al zijn punten in één slagbeurt. In de derde inning moest David Bergman (5-0-7-1 in zeven innings) vier hits incasseren, waar evenveel keer op kon worden gescoord. Met zijn honkslag sloeg Danny Rombley twee ploeggenoten binnen. Bergman herstelde zich goed, maar kreeg de winst niet meer in zicht.

Op het pitchen van Elton Koeiman, Swen Huijer en Bayron Cornelisse kwam de Haarlemse ploeg niet verder dan één punt. Die werd gescoord in de vijfde inning nadat Dashenko Ricardo de bal voor een solohomerun over de omheining had geslagen.

Klassement

AdoLakers voerde vanavond de spanning in het onderste deel van het klassement op. De Haagse nummer zeven boekte een knappe zege op Mr.Cocker HCAW, de huidige nummer vijf van het klassement. Voor de Haagse ploeg scoorde Stephen Henson na zijn tweehonkslag in de zesde inning het enige punt van de wedstrijd.

Beide teams kwamen vanavond tot vijf honkslagen en maakten geen enkele fout. Maar op het pitchen van Timo van Ancum (5-1-4-0 in 6 1/3 inning), Martijn Riphagen en Ibrahin Redan wist geen enkele keer een honkloper van Mr.Cocker HCAW veilig de thuisplaat te bereiken. Pas in de negende inning werd pinch-runner Dillon True de eerste loper op het derde honk voor de Bussumse thuisploeg. Maar de gelijkmaker bleef uit.

 Ondersteuning

In Dordrecht leek er voor UVV lange tijd geen vuiltje aan de lucht in de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks. Kenny van den Branden verzorgde de verdediging, terwijl Thomas Smits zorgde voor aanvallende ondersteuning. Met zijn eerste van twee tweehonkslagen sloeg hij in de vierde inning twee punten binnen. Een inning later verdubbelde UVV zijn voorsprong. Nu na onder meer een tweehonkslag van Brennan Nijhof en een driepitter van Norbert Jongerius.
Dennis de Quint bracht in de zevende inning de 0-5 op het scorebord. Na zijn tweede hit van de avond kon hij scoren door een wilde worp.

De Belgische international Van den Branden stond in de eerste vijf innings alleen Jules Peters toe op de honken. Maar na zijn vier wijd sneuvelde Peters bij een poging het tweede honk te stelen. Pas in de zesde inning sloegen Aschwin Rokx en Bob de Bruijn de eerste honkslagen van de avond voor Mampaey The Hawks.
In de achtste inning leek het echter alsnog mis te gaan voor UVV. Van den Branden werd na twee strikeouts en twee hits vervangen voor Gilian van Lith. Die werd direct begroet met een tweepitter van Berend Ruben. Twee vrije lopen later sloeg ook Rodney Michel de bal voor twee honken het buitenveld in. Zodoende scoorde The Hawks viermaal en kreeg Berry van Donselaar zelfs de de kans om de gelijkmaker te scoren. Hij sneuvelde echter op de thuisplaat. Daarmee wist UVV nog maar ternauwernood een 4-5 voorsprong vast te houden. Bij Mampaey The Hawks maakte pitcher Eddie Oropesa zijn debuut in de hoofdklasse. Oropesa stond in de zesde en zevende inning drie hits en één punt toe.

Uitslagen

Vaessen Pioniers – Corendon Kinheim: 4-1
L&D Amsterdam – DOOR Neptunus: 3-4
Mr.Cocker HCAW – AdoLakers: 0-1
Mampaey The Hawks – UVV: 4-5

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page